La diputada de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha passat per El Matí de Ràdio 4 amb Gemma Nierga. Borràs ha parlat de l'acord entre Esquerra i PSOE que va permetre investir Pedro Sánchez i se situa en les negociacions prèvies, en què Junts per Catalunya també es va reunir amb els socialistes, i recorda: "Si a la primera reunió que tinc surto i faig unes declaracions, probablement hauria estat més difícil que Esquerra hagués arribat a un acord. Si surto i ho dic, dificulto que Esquerra negociï. La lleialtat de Junts per Catalunya, Esquerra la coneix. Les podria haver fet i haurien dinamitat o apujat el preu de la negociació". 

I sobre la taula i el diàleg, Borràs també està poc esperançada. D'entrada perquè considera que el pacte PSOE-ERC és "un acord despullat que converteix en extraordinari allò ordinari, com parlar". I recorda que "s'havia de produir una mesa en 15 dies i encara res". Sobre aquest termini, Nierga li ha aclarit que s'haurien de comptar des de la investidura i que encara no han passat, però Borràs ha insistit: "Podem regatejar els dies, però ara veurem si d'aquí a quinze dies hi ha aquesta mesa de diàleg". La diputada de JxCat també recorda que "el president no necessita que ningú negociï per ell" i recalca que "Esquerra no ha negociat per Torra".

Pel que fa a una possible anticipació d'eleccions al Parlament de Catalunya si el president Torra és inhabilitat, Borràs no ha volgut avançar-se als fets: "No es pot normalitzar l'anticipació d'escenaris perquè es dona per fet i es dona per bo allò que pot no passar" i recorda que la potestat de convocar-les recau únicament en el president Torra". Pel que fa al suplicatori contra el president Puigdemont, conclou que "hi ha un marge reduït per a l'esperança, sembla que el sentit del vot del PSOE serà aprovar-lo, en contra" de Puigdemont.