Avui l'Ajuntament de Barcelona ha dut a terme la iniciativa veïnal de Nou Barris de canviar el nom de l'Avinguda de Borbó per avinguda dels Quinze, després de quatre anys de la seva primera proposta. D'aquesta manera, els Borbons perden un altre carrer a Barcelona. 

L'acte ha comptat amb la presència de Pep Ortiz, coordinador de l'Associació de Veïns i entitat de Nou Barris i membre de la Taula Unitària per la República, i Xavier Juanto, membre de l'Associació de Veïns de Torre Llobeta Vilapicina, que han explicat què suposa el canvi de nom pel barri i l'impacte que aquest genera per les generacions que venen. 

La iniciativa sorgeix d'un procés de divulgació i participació mitjançant actes i xerrades, tant des del punt de vista històric com de conscienciació, i segons ha explicat Juanto, ha comportat que tant les associacions d'identitats del barri com la participació de més de 1.500 persones que van donar suport la signatura, demanessin el canvi de nom. L'Associació de veïnes i veïns de Torre Llobeta-Vilapicina i la Taula de Nou Barris per la República han celebrat poder "recuperar la memòria històrica de Nou Barris" en haver oficialitzat el canvi de nom de l'avinguda de Borbó per avinguda dels Quinze.

El canvi de nom ha estat un procés "bastant fàcil", segons Pep Ortiz, coordinador de l'associació de Veïns i entitat a Nou Barris, atès que es van recollir més de 1500 signatures i zero al·legacions. A més, ha volgut reconèixer el suport dels grups municipals de Barcelona en Comú, ERC i PDCAT en aquesta iniciativa veïnal. 

Òmnium Cultural també ha celebrar "deixar enrere els Borbons". 

El membre de l'Associació de Veïns de Torre Llobeta – Vilapicina explica que el canvi de nom representa un "fet històric", principalment de la zona que dóna a passeig Maragall on hi havia la parada del Tramvia 46. Així mateix, ha comentat que molts instituts de la zona han aprofitat l'avinentesa per fer xerrades amb els joves per recuperar la memòria històrica sobre com eren aquests barris des de la postguerra.

Així mateix, Pep Ortiz ha afegit que continuaran treballant per treure alguns noms de carrers que considera que no responen a "uns valors democràtics" i a una "societat moderna". També ha fet referència a la importància d'aquest fet per les futures joventuts i ha afegit que el suport del barri ha anat més allà del que la Taula en el seu moment preveia. En aquest sentit, ha afirmat que "si els veïns s'uneixen són capaços de moltíssimes coses"