El president del PDeCAT, David Bonvehí, es nega a "compartir la literalitat del text en els termes exposats" de la proposta per convertir Junts per Catalunya en un moviment polític. Un manifest que van signar els presos polítics del partit, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn, junt amb el conseller Lluís Puig des de l'exili i van fer arribar a tots els membres de l'executiva i del consell nacional divendres passat. Bonvehí ha contestat per carta i dirigint-se als associats i associades del PDeCAT tot i que obre la porta a que "pugui ser discutida en el moment oportú i en els òrgans corresponents", sense concretar-ho.

Bonvehí també matisa que si ara des de la direcció s'ha decidit donar una resposta dos dies després és perquè aquesta "ja havia estat distribuïda a mitjans de comunicació i associats i se'n demanava la seva adhesió". Així doncs, considera que si les coses no s'haguessin succeït d'aquesta manera, "òbviament" no hauria demanat la posició a la Direcció Executiva Nacional. Per no generar conflictes recorda, una vegada més, que "és bo que la discrepància s'entengui com un valor positiu pel debat de fons". 

Per tot plegat, Bonvehí emmarca "el tema de la reorganització i transició a Junts per Catalunya" en una voluntat negociadora liderada, a l'altra banda, per Jordi Sànchez. Aquests reiteren que "l’espai institucional de JxCat ja existeix i té totes les dimensions possibles: grups parlamentaris a totes les cambres, grups municipals i govern. Té molt gruix i implantació territorial”, subratllen.Carta Bonvehi PDeCAT