La candidatura de Trias per Barcelona exhibeix múscul. Aquest dijous, al Teatre Gaudí, més de 150 personalitats destacades de la societat civil catalana han signat el manifest de suport a Xavier Trias per a les eleccions municipals 2023. La majoria d'elles provenen del món sanitari —Trias havia estat pediatre—, de la literatura, el sector de la comunicació, empresaris d'àmbits diversos, advocats i arquitectes. Entre alguns dels noms destacats, hi ha el del metge Bonaventura Clotet, el periodista Tatxo Benet, la restauradora Ada Parellada, l'escriptora Marta Pessarrodona o l'exconseller Quim Forn. Sota el títol "Xavier Trias, confiem en tu", els sotasignants apunten que "a Barcelona, els darrers anys, les coses no han anat bé i una gran part dels barcelonins, les barcelonines i dels que, sense viure-hi, hi treballem, creiem que cal un canvi".

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

En aquesta línia, destaquen que "per fer-ho possible ens cal un alcalde que faci funcionar la ciutat" i titllen a Trias com l'"idoni" per "revertir l'actual situació de degradació i de pèrdua d'oportunitats" que viu la capital catalana. Al manifest es destaca la capacitat de l'exalcalde de "generar grans consensos", de tenir un "tarannà dialogant" i de fer un "esforç continu per millorar" la vida de la gent. "Estem convençuts que Xavier Trias, barceloní, pediatre i enamorat de Barcelona, encarna el canvi en positiu que necessita la nostra ciutat".

En total, hi ha 158 persones que han firmat el document de suport a la candidatura de Xavier Trias a l'alcaldia de la ciutat barcelonina. Alguns dels noms propis de la llista, sumats als esmentats anteriorment, són els de Víctor Font (que es va presentar a les últimes eleccions a la presidència del Futbol Club Barcelona), Antoni Vila Casas (farmacèutic), Maria de la Pau Janer (escriptora), Vicenç Villatoro (escriptor), Anna Tarrés (entrenadora d'alt rendiment de natació artística), Jordi Pina (advocat), Pilarín Bayés (ninotaire), Pilar Rahola (escriptora), Marina Geli (exconsellera de Salut amb el PSC), Joaquim Arenas (pedagog i pare de la immersió lingüística), Magda Campins (epidemiòloga), Jordi Cabré (escriptor), Magda Oranich (advocada), Iolanda Batallé (escriptora) o Betona Comín (pedagoga i germana de l'exconseller Toni Comín). De fet, és un manifest al qual s'hi podrà sumar qualsevol ciutadà a través de la pàgina web de la candidatura. Pots consultar la llista completa dels sotasignants en aquest document:

"Xavier Trias pot situar la ciutat en una posició capdavantera"

L'acte ha arrencat amb la presentació de Josep Maria Via, metge i coordinador de la plataforma 'Xavier Trias: confiem en tu. El millor per Barcelona'. En la seva intervenció, Via ha assenyalat que tots els signants comparteixen "l'entusiasme" que Trias torni a ser batlle de la ciutat. La lectura del manifest ha anat a càrrec de Iolanda Batallé, Àlex Susanna, Ada Parellada i Quim Forn. El text també reivindica que "avui les ciutats es transformen i desenvolupen al voltant de tres grans conceptes: volem ciutats intel·ligents, saludables i sostenibles". "Aquests tres vectors de desenvolupament tenen un doble objectiu: progrés econòmic i social", afegeixen. A parer dels sotasignants, la capital de Catalunya té "grans actius i una gran capacitat d'atreure talent i grans projectes", però Barcelona "no pot viure només de la inèrcia o dels esforços de la seva gent, de les seves entitats i les seves empreses".

Xavier Trias Millor per Barcelona 19 abril 2023   Carlos Baglietto (5)
Quim Forn i Ada Parellada, durant la lectura del manifest de suport a Xavier Trias / Foto: Carlos Baglietto.

El document insta a "iniciar una nova etapa de diàleg, de col·laboració i d'entesa amb tots els agents socials, representants de la societat civil i responsables polítics que comparteixin la necessitat de canvi" a Barcelona. Per aquest motiu, consideren que és Xavier Trias qui pot aconseguir-ho i situar de nou la ciutat barcelonina "en una posició capdavantera". Una vegada s'ha llegit el manifest, Gemma Recoder (directora del Canet Rock), Josep Maria Casanovas (fundador del diari Sport), Cinta Pascual (presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials) i Josep Maria Llovet (metge) han explicat el seu vincle amb l'alcaldable Xavier Trias, al qual donen suport perquè "és qui pot fer de Barcelona una ciutat admirada i respectada". El propi candidat ha pres la paraula al final per agrair els suports rebuts i ha destacat que, respecte a l'any 2011, tenen l'avantatge que "qui ara mana a l'Ajuntament és un desastre". "Necessitem crear activitat econòmica, que sigui sostenible i que la gent vingui aquí a invertir", ha receptat el candidat. A més, Trias ha fet bandera de tenir un equip "molt potent" i s'ha congratulat d'haver unit Junts, PDeCAT, Demòcrates i Moviment d'Esquerres en una mateixa candidatura: "El que hem d'aconseguir ara és governar. Guanyarem i ho farem bé".

Xavier Trias Millor per Barcelona 19 abril 2023   Carlos Baglietto (6)
Josep Maria Llovet, Cinta Pascual, Josep Maria Casanovas i Gemma Recoder intervenen a l'acte / Foto: Carlos Baglietto.