Els bombers havien convocat una concentració a les portes del Parlament. S'havia de dissoldre a les 14.30 hores, però a mig matí, en una de les envestides del col·lectiu davant la porta de la cambra, els Mossos d'Esquadra han detingut un bomber. L'acusen de donar una puntada de peu a un antiavalots.

Fonts policials han explicat a El Nacional que els Mossos volien requisar l'equip de so que portaven els bombers "perquè era molt molest", i quan l'antiavalots ha volgut endur-se'l, el bomber que el portava s'ha rebel·lat i li ha donat un cop de peu.

Els Mossos l'han entrat en el Parlament, l'han reduït i emmanillat. I automàticament, el vicepresident del Parlament Josep Costa, el portaveu de la CUP Carles Riera i representants del PSC i Catalunya en Comú Podem s'han plantat a l'entrada del Parlament per fer entrar en raó els Mossos. 

Mediant s'ha aconseguit que no se l'emportessin a la comissaria de les Corts. Li han pres declaració al Parlament i ell s'ha acollit al seu dret a no dir res. L'acusen d'atemptat a l'autoritat.

També hi ha dos bombers que han rebut cops de porra.

Els bombers no han pogut parlar amb el conseller d'Interior, Miquel Buch. Només han tingut un contacte telefònic amb el director general.

A la sortida del detingut, els bombers han desconvocat la manifestació.

bombers metges parlament el nacional sergi alcazar

Els sindicats consideren que aquesta detenció pot derivar en un problema institucional i mantenen les mobilitzacions: "Les nostres mobilitzacions aniran in crescendo. Si no ens reben al despatx, ens veuran als carrers".

Dilluns es van reunir amb la direcció general per abordar de nou totes les reivindicacions de les problemàtiques que hi ha al cos de Bombers. Problemàtiques reconegudes pel mateix conseller Buch i el Govern. 

"Els pressupostos no arreglen res", diu a El Nacional el director general Manel Pardo. Calen partides específiques per desenvolupar el pla estratègic que està aprovat i que preveu que en 4 anys es pugui revertir part de la situació. Primer cal aprovar els nous pressupostos i tancar la proposta governamental, que encara no tenen i que s'està tancant aquests dies.