Després de la reunió, aigua al vi. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha rebaixat en una entrevista a La Sexta les expectatives de la reunió que va mantenir ahir amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. Bolaños ha afirmat que "no sap" a què es refereix la consellera de Presidència quan apunta que els dos governs han de treballar en una "agenda antirepressiva". "La posició del govern de Catalunya és millor que l'expliqui la mateixa consellera o el president", ha deixat anar Bolaños, perquè "el que hem parlat és de seguir avançant en el diàleg" i del fet que "tenim al davant el repte majúscul d'intentar unir els afectes, el diàleg i famílies que no podien parlar de política a la taula a Catalunya". Es tracta, segons el ministre de Presidència, que "mai més es torni a produir la tensió del 2017", en al·lusió al referèndum de l'1-O i la declaració d'independència.

Bolaños ha fet aquestes manifestacions després que Vilagrà ha assegurat a RAC1 que el mes de juliol "serà molt clau" per avançar en "l'agenda antirepressiva" i en la "desjudicialització" de la política. Segons Vilagrà, la trobada d'aquest dimecres a la Moncloa va servir per "obrir l'opció d'una agenda antirepressiva pels pròxims mesos".

El ministre ha afirmat en canvi que la reunió d'aquest dimecres va servir per "reprendre les relacions" i que ara els dos governs estan "millor que fa una setmana". "A més de tenir una conversació franca hem quedat que hem de seguir apostant pel diàleg. Treballarem les pròximes setmanes en trobar acords concrets sobre el marc del diàleg i la metodologia de treball", ha dit. Ha admès però les discrepàncies entre els dos governs pel cas d'espionatge amb Pegasus. "És evident que no tenim la mateixa visió, i ells consideren insuficient el que hem fet", ha dit el ministre, que ha preferit destacar els "acords" en altres àmbits.

Sense data per l'entrevista

Bolaños no ha confirmat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es puguin veure abans del mes d'agost, perquè "hem de mirar les agendes", i s'ha limitat a apuntar que es buscarà "una data per poder fer aquesta reunió tan aviat com sigui possible". Ahir es parlava d'una trobada abans de les vacances d'estiu, és a dir al mes de juliol.