Reaparició pública en l'àmbit polític de l'actor unionista Albert Boadella, que de la mà de Ciutadans ha ofert una roda de premsa aquest dijous al Parlament per acabar assegurant que se sentia "més còmode" amb Jordi Pujol com a president de la Generalitat, al qual el partit taronja considera el "padrino" de l'independentisme, que amb els governs independentistes actuals.

"Amb Jordi Pujol jo seguia actuant i seguia treballant. Tenia un públic a Catalunya. Les diferències són notables", ha assegurat recordant el seu passat professional. Ara, en canvi, li seria impossible treballar a Catalunya, segons ha dit, i ha tornat a denunciar que va marxar del país el 2006 per motius polítics. 

"Si ara oferís algunes de les meves obres al TNC, o inclús a teatres privats, em dirien que no. És que, a més, ho sé per experiència", ha lamentat. Conscient de l'elogi que acabava de fer al govern de CiU, Boadella s'ha afanyat a aclarir que "no és que el Govern de Pujol fos exemplar, no ho era en cap sentit". "Però sense cap mena de dubte hi havia un canvi fonamental que era que el PSC era el partit de l'oposició. Això permetia que hi hagués una part de la ciutadania que estigués a l'altre costat, i també mitjans i associacions que dissentien del missatge oficial", ha explicat.

Albert Boadella Carlos Carrizosa PArlament - acn

Carrizosa i Boadella en la roda de premsa d'aquest dijous / Foto: ACN

Per a Boadella, Catalunya viu un "nivell de degradació" que ha acabat comportant "actituds fanàtiques" nacionalistes que no només, ha dit, s'han apoderat de la classe política, "sinó també d'una part important de la ciutadania".

No participarà al 14-F

Per tot això, el fundador de la plataforma ultra Tabarnia ha fet una crida per tal que els partits "constitucionalistes" estableixin "fórmules seductores" per atraure votants i "establir anticossos a la gran pandèmia del nacionalisme". Això sí, Boadella ha negat formar part de cap llista o fer campanya tot i sentir-s'hi "molt proper" a Cs. De fet, el mateix líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat que tot just estan "començant a parlar" de com seran les candidatures amb què s'hi presentaran.

Carrizosa també ha celebrat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'establir un mínim del 25% de l'ensenyament a Catalunya en castellà i ha alertat que això preval per damunt del que disposa la coneguda com a 'llei Celaá'. "És una resolució que es basa en la Constitució i, per tant, la Constitució preval per davant de la llei orgànica", ha afirmat.