El dramaturg Albert Boadella va bufetejar un fill de Jordi Pujol quan el tenia com a alumne en una escola “pija”. Sense especificar a quin dels fills de l’expresident es referia, Boadella ha remarcat que es tractava “d’un alumne insuportable, no parava de causar molèsties i li vaig demanar que sortís de classe”. “Com que s'hi negava, li vaig clavar dues bufetades, però crec que li hauria d'haver pegat més fort", ha afegit, al temps que ha titllat l’expresident de “capo mafiós”.

Boadella ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació de la seva última obra, El sermón del bufón, que estrenarà aquest dimecres als Teatros del Canal de Madrid i en la qual reflexiona sobre diferents arts i realitats de la societat, entre les quals s'inclou la situació actual de Catalunya, on "hi ha un conjunt important de ciutadans que estan malalts mentals".

De fet, el dramaturg culpa els dirigents catalans d’"induir a la paranoia". "És la patologia més senzilla de transmetre, crear paranoics és molt fàcil: uns desvergonyits han jugat amb els sentiments d'arrelament de la gent i ha funcionat", ha lamentat, per establir similituds amb l’ascens dels nazis, els quals "van convertir una societat culta en una societat menyspreable que va arribar als límits als quals va arribar”. “Que els catalans estiguin paranoics amb la resta d'espanyols no té cap justificació", ha assenyalat.

Bufó de Joan Carles

Boadella ha explicat que l’obra “no es tracta d'un ajust de comptes amb ningú", si bé fa un repàs a la seva trajectòria vital en la qual surten noms com els de Jordi Pujol o el Rei emèrit Joan Carles. "M'hauria encantat ser bufó si Joan Carles I hagués tingut cort, perquè és un 'cachondo' i hauria donat molt de si", ha comentat amb humor.

L'actor ha estat preguntat també per altres líders com el president dels Estats Units, Donald Trump, de qui ha arribat a assegurar que li hauria "encantat" que arribés a governar Espanya perquè, com a dramaturg, s'"esmolaria la dentadura". "Per als titellaires és una sort tenir dirigents tan radicals, encara que per als ciutadans sigui una putada", ha ironitzat.

"La maldat és teatral, som com corbs que aprofitem les calamitats que la societat ha hagut de patir. No podem justificar la sàtira, però el que ens mou és aquest espectre de maldat amb personatges sòrdids i brutals. Mira Hitler i el que ha donat de si", ha justificat.