Els bisbes de l'Estat espanyol tornen a carregar contra l'amnistia. En aquest cas, en una entrevista per Europa Press, el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Francisco César García Magán ha estat preguntat sobre la futura llei d'amnistia, al que ha respost que si no es respecta "l'imperi de la llei, l'alternativa és la tirania, sigui de dretes o d'esquerres". Ha anat més enllà apuntant que l'amnistia és una amenaça per la democràcia espanyola i ha afirmat: "Quan hi ha poders que envaeixen les competències d'un altre poder, l'edifici democràtic trontolla i hi ha el risc de caure en una autocràcia". 

García Magán ha subratllat: "Si no respectem l'imperi de la llei, l'alternativa a l'Estat de dret, a l'imperi de la llei, és la tirania, sigui de dretes o d'esquerres". També ha remarcat que cal "respectar escrupolosament l'autonomia del poder judicial i la llibertat dels jutges, perquè és un dels principis fonamentals de la democràcia". 

Víctimes del terrorisme i víctimes d'abusos sexuals

El secretari general de la CEE no s'ha posicionat només respecte a l'amnistia, també ha deixat clara la seva posició respecte al pacte entre el PSOE i EH Bildu per l'alcaldia de Pamplona, la qual cosa ha aixecat molta polseguera entre la dreta i l'extrema dreta espanyola. En l'entrevista, se li ha preguntat al bisbe si en aquest pacte hi veia algun conflicte ètic. García Magán ha respost comparant víctimes del terrorisme amb víctimes d'abusos sexuals i remarcant que mereixen el mateix respecte."Les víctimes del terrorisme no són un nombre, són casos amb nom i cognoms, i el mateix respecte mereixen aquestes víctimes del terrorisme que les víctimes dels abusos sexuals", ha subratllat García Magán. 

Precisament, ha recordat que la setmana passada s'ha commemorat "l'aniversari d'una víctima del terrorisme d'ETA, que va ser el president del govern d'aleshores, l'almirall Luis Carrero Blanco" i ha demanat ser "molt curosos amb el dolor de les persones i el dolor de la societat".

Converses entre la Moncloa i l'Església

Pel que fa a les converses entre l'Església i el Govern en matèria fiscal, García Magán ha assenyalat que, després de l'acord aconseguit aquest any pel qual l'Església renunciava a l'exempció de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), "el règim fiscal de l'Església està equiparat a les entitats sense ànim de lucre, a les ONG, a institucions, a federacions esportives, a fundacions de partits”. "Estem al mateix nivell", ha assenyalat. A més, ha afegit que en el tema de l'IBI també estan "protegits en aquest àmbit" perquè, tal com ha advertit, si es posés "un gravamen només per a l'Església" i no per als altres àmbits cauria en "un principi d'exclusió de l'Església, de discriminació".