El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha anunciat a través del full parroquial del bisbat que anirà a votar. Després de detallar la doctrina de l’Església en relació a aquest tema, conclou: “No és just que ens sigui negat i impedit l’exercici de l’autodeterminació”.

Novell desgrana les raons de la seva decisió que enumera detalladament: “Es tracta d’un dret inalienable de tota nació; una gran majoria social el vol exercir; era el punt primer dels programes electorals dels partits polítics que varen guanyar les darreres eleccions autonòmiques; ha estat demanat a l’Estat amb la possibilitat de pactar-ne totes les condicions; el Parlament de Catalunya ha aprovat la llei que regula el seu exercici i el Govern de la Generalitat ha convocat el referèndum que ho ha de fer possible, malgrat tot sembla indicar que no reunirà les condicions internacionals establertes per al seu reconeixement; i la societat l’està defensant contra tots els atacs imaginables”.

El bisbe recorda que els presidents del Parlament i de la Generalitat, els consellers i molts diputats, alcaldes i alts càrrecs de la Generalitat “estan arriscant la seva llibertat, carrera i patrimoni” per oferir “per primera vegada a la història, l’oportunitat d’exercir-lo”.

En l’inici de la Glossa, Novell explica que a les vigílies del dia 1 d’octubre, vol recordar la doctrina social de l’Església sobre el dret a l’autodeterminació i a la independència dels pobles i nacional per revelar el seu discerniment i decisió amb aquesta glossa titulada "Aniré a votar".