A les 11h comença la visita dels reis, Felip VI i Letícia, al País Basc. Des de les xarxes socials, EH Bildu fa una crida per protestar en contra d'aquesta arribada: "Els Borbons no són benvinguts, la nostra república és la basca. No tenim rei!". Aquest anunci se suma a les protestes convocades per diferents col·lectius. La primera serà a Bilbao, coincidint amb la seva arribada. S'ha demanat una concentració de banderes republicanes a partir de les 10.45h a la plaça Alameda Mazarredo de la ciutat.

Els Reis també tenen previst visitar el Museu Guggenheim on es demana una rebuda "republicana" a les portes d'aquest edifici.

Felip i Letícia faran un breu recorregut per les exposicions d'Olafur Eliasson, En la vida real i A través del arte. Una hora més tard, al Museu de Belles Arts, es trobaran amb una representació d'empresaris bascos. Després de dinar, els Reis visitaran la nova seu de la Fundació San Prudencio a Vitòria. El País Basc és la desena comunitat autònoma que visiten. El recorregut el van començar a les Canàries el passat 23 de juny, després de la fi de l'estat d'alarma.