El fill de la consellera Meritxell Borràs, encausada per l'1-O, s'ha postulat per formar part d'una llista independentista per a les eleccions municipals a la segona ciutat amb més habitants de Catalunya, l'Hospitalet de Llobregat. Bernat Asensio Borràs, de 22 anys, ha presentat la seva candidatura al procés de primàries que organitza l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per escollir els membres d'una llista independentista a la ciutat, que és un dels principals bastions del PSC a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Entre les 25 persones que s'han postulat fins al moment per ser a la llista que surti d'aquestes primàries, hi figuren també diversos representants del PDeCAT a la ciutat, com l'actual portaveu de la formació a l'Ajuntament, Jordi Monrós, o Eliseu Esterlich. La direcció del PDeCAT va descartar en el seu moment sumar-se al procés de primàries que sí que ha avalat l'ANC perquè considera que "divideix" l'independentisme.

El pròxim 2 de febrer es votarà el cap de llista i la resta de membres a través de dues urnes. Una d'elles serà per triar entre els candidats a encapçalar la llista i l'altra, on es presenta Asensio, per formar part de la resta de la candidatura.

La candidatura

Bernat Asensio explica que la seva "candidatura té tot el que a casa m'han ensenyat sempre: la igualtat d'oportunitats i l'apoderament de les persones davant els reptes que es troben les persones durant la vida". 

El candidat diu que el seu projecte representa un objectiu comú, el del "somni d'un poble que només busca la llibertat del seu poble. Com deia sempre l'avi, tot ho pots aconseguir amb força, voluntat i amor propi", afegeix.

L'avi Jacint Borràs

L'avi a qui es refereix Asensio és Jacint Borràs, que va ser un dels fundadors de CDC, partit en què anys després va entrar a militar la seva filla, Meritxell Borràs, que va deixar la política després de passar un mes en presó preventiva per la seva implicació en el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 i la declaració d'independència posterior. Meritxell Borràs va ser regidora a l'Ajuntament de l'Hospitalet.

Per aquests mateixos fets, Meritxell Borràs s'asseurà al banc dels acusats del Tribunal Suprem acusada de desobediència i malversació, delictes pels quals la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat li demanen una pena de set anys de presó.