El controvertit escriptor francès Bernard-Henri Lévy, amic de l'exprimer ministre francès Manuel Valls, ha insultat el president Quim Torra a la xarxa, i ha rebut de valent perquè les afirmacions no eren certes.

Lévy va intentar pressionar per l'aprovació dels pressupostos espanyols amb aquest argument ofensiu. "Quim Torra, president de Catalunya, nacionalista autoritari, admirador de Milosevic i Mussolini, bloqueja el pressupost espanyol. El govern socialista, feminista i proeuropeu vol incrementar el salari mínim un 22%. Qui són els amics del poble? Qui són els rendistes de la protesta?", va deixar anar.

Es dona el cas que Torra ha estat sempre en contra dels feixismes, i que l'increment del salari mínim no depèn dels pressupostos, sinó d'un decret de govern.

Nordcatalans com l'escriptor Joan-Lluís Lluís o la periodista Júlia Taurinyà han criticat Lévy per les seves desqualificacions.

"Vostè que havia defensat croates i bosnians contra el militarisme serbi, és trist veure com diu aquestes mentides. És totalment fals: Quim Torra sempre ha estat contrari a Milosevic i Mussolini. Informi's en les fonts", ha indicat Joan-Lluís Lluís.

"Després d'enviar-nos Valls, el més odiat dels polítics, ara s'hi posa el més odiat dels intel·lecturals autoproclamats francesos. La crème de la crème", ha indicat Júlia Taurinyà.

"I parlant de crema, només recordar que Lévy ostenta el rècord del món de cop de pastís. Em pregunto per què", ha afegit la periodista.

"I parlant de Valls, només recordar que Lévy és un dels seus estimats amics", ha precisat.

Membres de la comunitat jueva de Catalunya, com Simy Benarroch, han retret a Lévy que practiqui la lashon hara (לשון הרע en hebreu, llengua diabòlica, en català), que és el pecat de parlar despectivament d'una persona.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat