L'exsecretari d'Estat d'Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, l'executor del 155, ha vaticinat, en una entrevista a la Cadena Ser, que el president de la Generalitat, Quim Torra, "tornarà a cometre alguna il·legalitat".

L'encarregat d'aplicar l'article 155 ha assegurat sentir-se sorprés per les detencions i posterior empresonament dels CDR, Bermúdez de Castro ha dit que "estava convençut que no s'arribaria a aquest punt. M'ha sorprès. És una barbaritat. S'han creuat totes les línies vermelles". De la mateixa manera, culpa els polítics independentistes d'"alimentar la bèstia en lloc d'agafar el toro per les banyes".

Sobre l'aplicació del 155, Bermúdez de Castro ha admès que totes les decisions que es prenien durant aquella època es prenien "sobre un llibre blanc. Ningú sabia com aplicar el 155. Era una ocurrència darrera una altra".

Durant l'entrevista, l'executor del 155 ha recordat el referèndum de l'1-O, que aquest dimarts compleix dos anys: "Vaig arribar a la Moncloa l'1 d'octubre i recordo veure els primers moments d'aquell dia, era molt preocupant". L'exsecretari d'Estat d'Administracions Territorials ha reconegut que l'1-O la seva antiga cap el va trucar per dir-li: "Esteu permetent que votin i a sobre hi ha cops. Les dues fotos que buscaven les estan tenint".

Finalment, Bermúdez de Castro ha explicat que per tornar a aplicar l'article 155 "hi ha d'haver una flagrant ruptura de la normalitat", ara bé, està convençut que el president de la Generalitat "cometrà alguna il·legalitat".