Begoña Gómez, l'esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha trencat el seu silenci i ha exigit al digital elEconomista.es que rectifiqui una notícia sobre ella. La informació, publicada el passat 30 de maig, afirmava que Gómez feia negoci amb la plataforma gratuïta de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) aprofitant el seu càrrec de directora de la Càtedra Extraordinària de Transformació Social Competitiva. "No estic utilitzant la Càtedra de la Complutense per fer cap negoci", ha assegurat la dona del president en una carta que ha fet arribar al mitjà. El digital ja ha fet pública la defensa de Gómez i ha corregit la publicació.

La dona del cap de l'executiu espanyol ha estat citada a declarar en el marc de la investigació d'una UTE on va participar una societat de l’empresari Juan Carlos Barrabés amb finançament de fons europeus.

Begoña Gómez es defensa de les acusacions

Begoña Gómez s'ha defensat de les acusacions que li va fer el diari a l'article titulat Begoña Gómez fa negoci amb la plataforma gratuïta de la Complutense: així és la seva empresa. "Aquesta aplicació en l'actualitat no està sent objecte de cap comercialització per part de la UCM, ni de cap altra empresa", ha afirmat la dona del president al comunicat. De fet, ha assegurat que ara com ara l'app és gratuïta i no inclou opcions de pagament. A més, ha assenyalat que encara està en desenvolupament i que és un dels objectius de la Càtedra acabar-la. En aquest sentit, ha insistit que mai s'ha beneficiat del seu càrrec per "impulsar cap consultora o empresa".  

"Begoña Gómez no s'ha apropiat de la plataforma de la UCM"

L'esposa de Pedro Sánchez ha negat que s'hagi apropiat de la plataforma de la Complutense i ha explicat que la Universitat encara no ha registrat l'aplicació i que, per tant, "no existeix cap document que digui que és de la seva propietat". "Begoña Gómez no s'ha apropiat de la plataforma de la UCM", ha deixat clar en tercera persona al comunicat.

Després de la carta, el titular ha passat a ser Begoña Gómez no ha fet ús amb fins propis de la plataforma gratuïta de la Complutense. També s'ha rectificat un altre article del 3 de juny d'enguany sobre un acord entre la Cambra de Comerç d'Espanya i la Universitat Complutense que va firmar la Càtedra l'any 2022. Sobre aquesta qüestió, Gómez ha negat que la institució que presideix hagi suspès la col·laboració i ha recordat que l'acord es prorroga anualment.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!