El govern municipal de Barcelona no entén la decisió de la CUP de no donar suport als pressupostos per al 2016, que l’executiu d’Ada Colau ja té tancats amb ERC i pràcticament amb el PSC. El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha assegurat fins i tot que han rebut la decisió dels cupaires "amb un punt de tristor" ja que el govern municipal "sempre ha obert la mà a les diferents forces d'esquerres".

És més, assegura que darrere del no de la CUP "hi ha una raó política", però que la desconeix. No obstant això, creu que no és una "qüestió vinculada amb el cas Garganté". Cal recordar que els cupaires van ser molt crítics amb Ada Colau, després que l'alcaldessa va defensar l'actuació de la Guàrdia Urbana en aquest cas.

Els tres regidors de la CUP eren imprescindibles perquè al plenari que se celebrarà aquest dilluns se superin els vots contraris de CiU, PP i Ciutadans. De fet, Pisarello no es planteja que els cupaires acabin votant el mateix que aquests tres partits perquè això seria donar "continuïtat als pressupostos" de Xavier Trias. De moment, Pisarello ha assegurat que el ple es manté a l'agenda del consistori i "en cap cas es retiraran els pressupostos"

"La ciutadania serà qui jutjarà", ha advertit, i "la CUP haurà de rendir-hi comptes", ja que polítiques socials en matèria d'habitatge o transport "no es podran fer". No obstant, el primer tinent d'alcalde de Barcelona ha explicat que el govern municipal dialogarà "si hi ha hagut algun malentès" per tal de fer possibles aquests comptes "necessaris per a la ciutat". Malgrat això, ha avançat que "no hi ha cap reunió prevista".