Barcelona en Comú ha presentat un recurs a la Junta Electoral de Zona contra el recompte de vots de les eleccions municipals del 28 de maig, que manté en segona posició el PSC de Jaume Collboni. A través d'un comunicat, el partit liderat per Ada Colau assenyala que han trobat “alguns errors materials a l’acta d’escrutini del divendres i l’obertura dels vots nuls”. Val a dir, però, que aquesta reclamació no és una impugnació. És per això que no afecta la data d’investidura prevista per al 17 de juny. No obstant això, pels comuns és important “aclarir errors”.

Així doncs, Barcelona en Comú ha demanat que es consideri vàlida l'acta de la mesa 1-045-U de Ciutat Vella, que recull 5 vots de Ciutadans, 150 vots de BComú i 4 vots pel PACMA. Des del partit de Colau creuen que fer-ho és el més coherent tenint en compte el nombre de vots emesos. I subratllen que existeixen dues còpies de l'acta de la mesa 1-045-U que acrediten la reclamació. Per tant, sol·liciten que es considerin vàlids els resultats retransmesos per l'administració i l'acta coincident que no es va comptar durant l'escrutini d'aquest divendres.

Acta mesa 1 045 U
Fotografia de l'acta de la mesa 1-045-U de Ciutat Vella / Foto: Barcelona en Comú

Colau queda tercera després del recompte d'aquest divendres

El recompte celebrat aquest divendres, cinc dies després de les eleccions municipals del 28 de maig, deixa en tercer lloc Ada Colau. Així, Jaume Collboni conserva la segona plaça. De fet, si diumenge a la nit només 141 vots separaven Collboni de Colau, després del recompte la diferència s'ha eixamplat 200 vots a favor del candidat socialista. Concretament, després de l'escrutini de la Junta Electoral, el PSC s'ha quedat amb 131.923 vots, 188 vots més dels que tenia, i BComú 131.581, 13 menys dels que tenia. 

Borràs critica el recurs dels comuns: "Ni saben guanyar ni saben perdre"

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha criticat el recurs de Barcelona en Comú contra el recompte final de les eleccions municipals. "Els comuns presenten un recurs contra el recompte final de vots 'perquè hi veuen errors'. Guanyar les eleccions amb una difamació contra Xavier Trias va ser més que un error. Acceptar els vots de l'extrema dreta de Valls va ser més que un error", ha afirmat Borràs a través de Twitter. I ho ha reblat, tot assegurant que els comuns "ni saben guanyar, ni saben perdre".

Ara, cal veure quina és la resposta de la Junta Electoral de Zona al recurs de Barcelona en Comú. De moment, però, el temps corre i la data d'investidura (17 de juny) cada vegada està més a prop.