La cadena de televisió pública britànica, BBC, ha denunciat que el seu grup de periodistes que cobrien l'atac a Israel han estat agredits i retinguts a punta de pistola per la policia d'Israel a Tel-Aviv. Les víctimes són els periodistes Muhannad Tutunji, Haitham Abudiab i el seu equip, que anaven conduint cap a un hotel quan el seu cotxe ha estat interceptat.  

Tal com informa la cadena pública britànica, els periodistes van ser empesos fora del vehicle, que portava una marca vermella per assenyalar que eren una televisió, van ser escorcollats i empesos contra una paret. La BBC ja ha denunciat els fets i ha avisat que els periodistes "han de poder informar lliurement sobre el conflicte entre Israel i la Franja de Gaza". Així mateix, Tutunji i Abudiab asseguren es van identificar com a periodistes de la BBC i van mostrar a la policia les seves targetes d'identificació de premsa.

Polèmica per la terminologia de la BBC

A més, el periodista Tutunji va intentar filmar l'incident, però la policia li va llançar el seu telèfon a terra i, fins i tot, li van colpejar el coll. Això arriba hores després que la BBC evités definir Hamàs com un grup terrorista. Això ha provocat crítiques i és que van definir Hamàs com a una organització de "militants", "insurgents", resistents", atacants" o "segrestadors". De fet, és el que marca el seu llibre d'estil amb l'objectiu de "prendre partit" en un conflicte complex en el qual cap de les parts té el monopoli de les atrocitats. Fins i tot el primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha estat crític i ha demanat una rectificació, juntament amb set exministres de Cultura, així com quatre dels advocats més importants del país britànic.  

Aquestes agressions arriben després que un atac per part d'Israel al Líban matés al càmera de Reuters, Issam Absallah, i deixés diversos periodistes ferits d'alguns mitjans de comunicació. De fet, estaven en directe des de les proximitats d'Alma al-Shaab quan es va produir l'atac contra aquest grup de periodistes que anaven identificats. 

Més de 1.400 morts

Més de 1.400 persones han mort a Gaza des que Israel llancés el passat dissabte uns atacs aeris com a contraofensiva a l'atac de Hamàs a Israel. S'espera una ofensiva terrestre.

Israel ha dit als ciutadans del nord de la Franja de Gaza -uns 1,1 milions de persones- que es traslladin al sud del territori en 24 hores. Podria haver-hi una invasió per terra i aire a la Franja de Gaza durant les pròximes hores i, per això, l'Estat israelià ha donat fins a les 15 hores catalana d'aquest dissabte perquè els civils abandonin la Franja de Gaza a través d'un corredor humanitari de nord a sud. Tot i això, la principal frontera amb Egipte està tancada i s'adverteix que la marxa de civils és pràcticament impossible.  L'ONU ha instat Israel a retirar l'ordre, advertint de "conseqüències humanitàries devastadores". Hamàs, que controla la Franja de Gaza, ha exigit als civils que ignorin l'ordre d'evacuació, qualificant-la de "propaganda falsa".