El bateria d'Els Pets, Joan Reig, serà l'alcaldable d'ERC a Constantí (Tarragona) en les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. "Sempre m'he sentit més còmode al camp del pensament, de les idees i de la cultura, però ara és el moment de fer un pas endavant", ha assegurat Reig en un videocomunicat a Twitter aquest dimecres. Reig és músic professional des de fa més de 40 anys i ha col·laborat amb entitats del municipi: "La secció local fa temps que em demana que faci aquest pas i ara, entre tots, hem decidit que és el moment d'encapçalar la llista", ha celebrat.

Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Compromès amb la llengua i el país

A les imatges, Reig es descriu a ell mateix com una "persona compromesa amb la llengua, la cultura i el país i, sobretot, amb el meu poble". El músic d'Els Pets relata que "la vida a vegades posa reptes" i que, per tant, ara li toca a ell "fer un pas endavant" mentre "alguns companys han de fer un pas al costat". Reig assegura que el seu serà un programa il·lusionador que "engresqui" la gent del poble i ha desitjat coincidir al carrer amb els seus veïns per "parlar-ne" i discutir-lo. En les anteriors eleccions municipals, ara fa quatre anys, a Constantí va guanyar el PSC amb majoria absoluta. ERC, en coalició amb Compromís per Constantí, van esdevenir la segona força a la localitat. 

Premi d'or per a Els Pets

A principis d'aquest mes de març, la revista Enderrock va guardonar a Els Pets amb un "premi d'or" especial que atorga la revista per celebrar els 25 anys de vida dels premis. El director de la revista, Lluís Gendrau, va destacar que la banda de Constantí "ha rebut uns 20 guardons dels Enderrock" en aquest quart de segle i són els que més reconeixements han aconseguit: "Són els Beatles catalans". Per això van voler entregar-los aquest premi especial durant la celebració dels 25 anys dels premis i els 30 de la revista. Els Pets són autors de grans èxits de la música catalana com Bon DiaBona Nit i Pau. La banda està formada pel bateria Joan Reig, Lluís Gavaldà com a cantant principal i guitarrista i el baixista Falín Cáceres. El darrer disc del grup és 1963, un "disc arrabassador, dolç i descarat, un nou treball sobri i detallista, ple de melodies enganxoses que embolcallen històries amb ànima", tal com ells mateixos el descriuen. 1963 "és un cant adult a la vida, una reivindicació al pòsit que donen els anys viscuts".