Intentar entrevistar en Lluís Gavaldà és una gimcana. Va ser el primer a qui vaig contactar per participar d'aquest podcast. Serà l'últim entrevistat. Però ha estat a punt de no ser-ho. Després d'infinitats de peripècies, amb ell, el cantant, guitarrista i principal motor creatiu d'Els Pets, banda essencial per entendre l'evolució del pop i el rock a casa nostra, formació històrica que completen el baixista Falin Cáceres i el bateria Joan Reig, tanquem la paradeta. Després de 10 capítols cercant La cançó de l'estiu, marxem. Gràcies per haver-nos escoltat. 

Gerard Quintana hauria contestat

Diumenge a la tarda, aquest passat diumenge dia 4 de setembre, li vaig enviar un àudio de whatsapp. Li deia que ara sí que sí, que si volíem incloure'l a la llista d'entrevistats de La cançó de l'estiu, el podcast estival musical de Revers d'ElNacional.cat, havíem de fer l'entrevista ja, aquest mateix dilluns. Però dilluns Lluís Gavaldà no em va contestar. Ho va fer dimarts a primeríssima hora del matí, de fet de la matinada, donant fe d'aquest insomni crònic que pateix. "Tio, ho sento, volia escoltar el teu àudio i se m’ha passat!". No passa res, li vaig respondre. "La fem avui a les 17h per zoom?". Em va replicar amb un d'aquells oooooook llargs que es fan servir a whatsapp emfatitzant el sentit afirmatiu de la contestació. Però van arribar les 17h i en Lluís Gavaldà no es va connectar. I a les 17.30h tampoc. Ni a les 18h. "Luiiiissssssss!!!!". "Desperta ja de la migdiada!!!!". "En Gerard Quintana ja s'hauria connectat!!!!", van ser els missatges amb què, intercalats amb trucades, vaig intentar cridar la seva atenció. Va ser a les 18.30h quan vaig tornar a saber d'ell. "Havia perdut el mòbil en un taxi!!!!! Ara me l'han tornat. Des de les 10 que el buscava. Dona'm 5 minuts i fem l'entrevista".

elspetsoficial 262770281 1829266120615207 3603780072956760220 n
Els Pets, un grup molt gran

Sempre interessant

A Lluís Gavaldà l'he entrevistat infinitat de vegades. Tantes que en aquell instant abans de llançar la primera pregunta sempre m'envaeix la por que aquesta vegada no aconseguiré treure-li res nou. M'equivoco. Les entrevistes amb en Lluís són com els discos d'Els Pets a partir de Sol, sempre tenen coses interessants a destacar. Només heu d'escoltar el seu nou àlbum, 1963, un disc de pop plusquamperfet en lletres majúscules. L'entrevista? A més de descobrir-nos que des de fa anys que passa les nits en blanc, també ens explica que va rebutjar ser membre del jurat del programa revelació de la temporada. "A la gent que comença no se la pot jutjar tan taxativament. Se'ls ha de deixar créixer. Si jo hagués anat a Eufòria m'haurien fotut fora al primer programa".