La denominada batalla d'Urquinaona, l'enfrontament entre policies i independentistes en aquest indret de Barcelona després de la sentència de l'1-O, ha arribat a Netflix. La pel·lícula Centauro, que narra l'acció d'un corredor de superbikes, obra del director Daniel Calparsoro, utilitza diverses imatges que simulen els incidents amb la interacció del motorista al mig del caos. La pel·lícula s'estrenarà el dia 15 de juny, i està protagonitzada per Àlex Monner, Begoña Vargas, Carlos Bardem, Edgar Vittorino i Patricia Vico. La pel·lícula explica la història d'un jove, de nom Rafa, addicte a les emocions fortes i a la velocitat, que vol convertir-se en un pilot professional de motociclisme, fins que descobreix que la mare del seu fill té un deute amb uns narcotraficants. Per mantenir fora de perill la família, Rafa decideix posar el talent com a corredor al servei de l'organització criminal. Es converteix en un pilot de circuit de dia, i kamikaze temerari de nit. I aviat es veu obligat a prendre decisions que li canviaran la vida per sempre.

Centauro Netflix
Centauro Netflix

Daniel Calparsoro, nascut a Barcelona el 1968, es va formar cinematogràficament a Nova York, i és considerat un dels millors directors en cinema d'acció a l'Estat espanyol. Va debutar al cinema el 1995 amb el llargmetratge Salto al vacío, que va participar a la secció panorama del Festival de Berlín i va obtenir una menció del jurat al Festival de Bogotà. Posteriorment va rodar Pasajes (1996), que va ser produïda per Pedro Almodovar, A ciegas (1997), Asfalto (2000), Guerreros (2002), Absentes (2005), Invasor (2012), Combustión (2013), Cien años de perdón (2016), El aviso (2018), El silencio de la ciudad blanca (2019), i Hasta el cielo (2020).

A Centauro se l'ha presentat com a "cinema adrenalític" i potser per això no se li ha ocorregut altra cosa que situar algunes imatges en plena Via Laietana el 2019. Per a aquestes escenes es va cobrir el carrer de vehicles tombats i barricades, simulant el que va passar fa 3 anys davant la comissaria de la policia espanyola. "Rodar les escenes de motos a velocitat real amb els millors especialistes va ser un repte tècnic apassionant. El resultat és una pel·lícula que transmet passió i adrenalina a dojo i t'empeny a viure i a gaudir la vida a cada instant”, resumeix el director.

Centauro 2 Netflix
Centauro 2 Netflix

 El film és un remake de la pel·lícula franco-belga Burn Out (2017) de Yann Gozlan, que té un argument similar, inspirat en la novel·la Balancé dans les cordes, de Jérémie Guez, que té un boxejador com a protagonista.