El contundent discurs del president del Parlament, Roger Torrent, al Col·legi d'Advocats de Barcelona (l'ICAB), on ha denunciat la repressió i ha assegurat que a Espanya hi ha presos polítics, ha causat una forta tensió dins la sala on se celebrava la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, i on estava present el ministre de Justícia, Rafel Catalá.

Les dures paraules de Torrent han provocat la sortida de la sala de membres del Col·legi com el president del TSJC, Jesús María Barrientos; el fiscal en cap de Catalunya, Francisco Bañeres; la fiscal de Barcelona, Concha Talón; l'exdegà del Col·legi Eugeni Gay; el president de l'Audiència, Antonio Recio; i membres del públic.

Torrent ha denunciat davant del ministre Catalá l'existència de presos polítics i el retrocés que han patit les llibertats i els drets fonamentals a l'Estat espanyol. Torrent s'ha referit a la denúncia sobre la regressió a situacions predemocràtiques que ha fet un jurista com Pérez Royo, la denúncia que ahir feia Amnistia Internacional, les denúncies de col·lectius de jutges, l'editorial del New York Times sobre el retrocés a temps del franquisme que comporta la Llei Mordassa, les condemnes a titellaires, a cantants de rap...

"La regressió de drets i llibertats fonamentals s'ha observat amb especial intensitat a Catalunya: el dret a la llibertat d'expressió, de reunió, de secret de les comunicacions, el dret a la intimitat, a la defensa", ha denunciat.