El conseller d'Educació, Josep Bargalló, insisteix a demanar a les famílies absentistes que han optat per no portar els fills a escola en aquest inici de curs que s'ho repensin. Segons el conseller, l'escola és "el segon lloc" on els alumnes estan més segurs perquè és la seva "segona casa".

"Fora de casa seva, on estan més segurs és a l'escola", ha dit Bargalló durant una visita a una escola de Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental). El conseller demana a aquestes famílies "que encara tenen dubtes" que dipositin la seva confiança en els mestres i el conjunt del personal docent perquè són també "la segona família" dels seus fills: "No faran res que no sigui vetllar per la seva seguretat".

En aquest sentit, Bargalló assegura que tots els "sacrificis" de la comunitat educativa es fan pensant només en un alumnat que ha estat "sis mesos sense rebre educació, que és dret fonamental". Els alumnes, afirma el conseller, necessiten ara "estar amb altres nens, formar-se, moure's i tot allò que l'escola els hi dona".

El conseller també ha recordat, després que s'hagin conegut les primeres dades de grups confinats, centres tancats i contagis a les escoles, que el sistema educatiu "assumeix" aquestes incidències i treballa estretament amb el Departament de Salut per actuar de la manera més contundent.

"Totes les incidències han rebut el tractament del circuit sanitari previst i la resposta necessària", assegura. El titular d'Educació recorda que la pròxima setmana començaran els cribratges massius a les escoles i es faran 500.000 proves a alumnes, professors i personal auxiliar en els pròxims dos mesos.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat