Barcelona ha acordat atorgar la Medalla d'Honor de la ciutat als familiars dels presos polítics i exiliats, agrupats en l'Associació Catalana pels Drets Civils, a proposta del PDeCAT i ERC.

El regidor del PDeCAT, Jordi Martí ha fet una "especial esment" a una associació que ha convertit la "lluita pels drets humans en la seva raó de ser" i ha tingut una paraules de record per a Joaquim Forn, de qui n'ha exigit la llibertat. 

Des d'Esquerra Republicana, Alfred Bosch ha destacat que per més que pesi "a alguns", és una associació de bona gent que es dedica a causes justes. Gent que ha patit en pròpia pell el fet de tenir un ser empresonat injustament". Així mateix ha recordat que entre els empresonats hi ha el conseller Joaquim Forn, exregidor i excompany de l'Ajuntament de Barcelona.

"Convertir fugitius en herois"

La concessió però no ha agradat gens ni mica ni a Ciutadans ni al Partit Popular. Des del partit taronja, Carina Mejías ha dit que es "vol convertir en herois aquells que només són fugitius"; des de les files populars, el regidor Xavier Mulleras -que avui ha fet de portaveu després que Alberto Fernández Díaz no hagi assistit a la sessió per la mort d'un germà- ha senyalat que no està d'acord amb aquest reconeixement perquè no es "rendeix un homenatge a l'entitat sinó al que representa. Una ideologia que no compartim".