El Futbol Club Barcelona ha entregat aquest dilluns les insígnies d'or i brillants a 14 persones que enguany compleixen 75 anys com a socis del club i com a part de la massa social de l'entitat. Un total de 14 socis i sòcies han rebut aquest prestigiós reconeixement, entregat pel president Joan Laporta, i un dels socis que ha rebut la insígnia és el president Jordi Pujol. Qui fou president de la Generalitat de Catalunya durant 23 anys sempre s'ha mostrat com un gran aficionat del club blaugrana, i aquest dilluns Joan Laporta li ha fet entrega de la insígnia que reconeix als socis amb més de 75 anys d'antiguitat, una fita de la qual pocs poden presumir.

En un acte presidit pel president de l'entitat, Joan Laporta, i celebrat a l'Auditori 1899, al qual també ha assistit el directiu responsable de l'àrea social, Josep Ignasi Macià, Pujol ha estat distingit al costat d'altres tretze socis i sòcies amb la il·lustre insígnia blaugrana. "Es van fer socis en una època de dificultats, en un país esmicolat en plena postguerra. Els agraeixo que, amb aquest gest, adquirissin un profund compromís ètic, social i democràtic amb el club i el país", ha dit Laporta a Jordi Pujol i la resta de socis condecorats. Laporta ha assenyalat també a aquest grup de socis i sòcies com a "artífexs" de l'èxit del club blaugrana, i amb unes afectuoses paraules els ha reconegut la seva aportació a la història del Barça. "Si som el millor club del món, és gràcies a vostès. Mentre jo sigui president, el Barça continuarà sent seu, dels seus fills, dels seus nets i besnets", ha afirmat Laporta, fent gala de la tradició familiar de la massa social del club.

Després de l'acte, en un ambient distès, el president Pujol ha explicat que va ser l'any 1936 quan va veure el primer partit del Barça, una semifinal de la Copa just abans que esclatés la Guerra Civil. Al seu costat, el president Laporta li ha recordat el moment en què la llegenda del club Hristo Stoichkov va fer 'botar' al llavors president de la Generalitat de Catalunya al balcó del Palau, durant la celebració per la conquesta del títol de la Copa del Rei de 1997. "El Barça m'ha fet patir molt i també m'ha donat moltes alegries", ha reconegut Pujol. El president ha entrat aquest dilluns al selecte grup de socis i sòcies que poden presumir d'haver rebut la insígnia d'or i brillants després de complir els 75 anys com a socis del Futbol Club Barcelona.