El periodista Jaume Barberà, encarregat de tancar la llista de Catalunya en Comú, ha volgut plantejar una sèrie de preguntes que considera que "s'han de poder respondre entre tots sense destruir els adversaris". Ho ha fet en un míting del partit a Lleida.

Segons Barberà, aquestes preguntes han de fer reflexionar per "construir i no destruir". El periodista ha assegurat que el Govern no estava preparat i era conscient que no tenia prou suport "per fer el que va fer el dia 27 d'octubre", i es pregunta "per què ho va fer?", alhora que ha titllat de "mantra" el discurs del Govern quan indica que la República es va proclamar per complir amb un mandat democràtic. 

També ha aprofitat per recordar quants vots fan falta per obtenir un escó en funció de cada província, per matisar que "tenien majoria absoluta en escons però no en vot popular", i que "per tant no podien pretendre canviar el passaport de tota la ciutadania".

D'altra banda, ha fet referència al suport internacional. "Els protagonistes de la situació que vivim sabien que cap país del món ens faria costat. Per què, tot i això, van tirar endavant?". No ha volgut acabar el discurs sense reflexionar sobre els presos polítics i l'ofensiva contra l'escola catalana i els mitjans públics: "Com aconseguirem treure de la presó els que encara hi són i els que hi aniran?"