Indignació a la Fiscalia de l'Audiència Nacional per un error a la interlocutòria que acorda una fiança de 10.000 euros per a Alexis Codina, un dels membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per terrorisme.

La Fiscalia ha anunciat que sol·licitarà a la Sala Penal que emeti una rectificació de la interlocutòria, ja que diu que li atribueix un suport a la llibertat condicional que, en realitat, no es va produir, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

En els antecedents de fet de la interlocutòria de la Secció Segona, el ponent de la qual és el magistrat José Ricardo de Prada, assenyala que el Ministeri Fiscal va presentar informe pel qual sol·licitava la confirmació de la presó preventiva de Codina, però que "no s'oposaria a la fixació d'una fiança de 9.000 euros per eludir la mesura cautelar", "en no haver participat l'investigat materialment en la fabricació i tinença de l'explosiu".

Tanmateix, l'informe de la Fiscalia desmenteix aquest extrem, ja que en el cas de Codina, i a diferència dels altres quatre CDR alliberats, continuava defensant la continuïtat de la mesura de presó incondicional i no plantejava en cap moment la possibilitat d'acordar una fiança.

Diferència amb els altres 4 CDR

Segons la Fiscalia, la distinció entre Alexis Codina i els altres quatre investigats als quals s'ha imposat fiança -Eduard Garzón, Ferran Jolis, Xavier Buigas i Guillem Xavier Duch- és que el primer hauria format part de l''nucli productor' dels explosius dins de l'equip de Resposta Tàctica (ERT), el grup a què suposadament pertanyien, mentre que els segons haurien integrat el 'nucli executor' i no haurien manipulat els materials precursors d'explosius.

Per al fiscal, la detenció de Codina i l'escorcoll al seu domicili no evita els riscos de fuga i de destrucció de proves i els "elements d'arrelament" manifestats per la seva defensa "no tenen una entitat rellevant" per acordar altres mesures menys costoses que la presó preventiva. De la mateixa manera, no veu l'argument del seu estat de salut com una cosa incompatible amb l'estada a la presó.