Un bar franquista de Madrid s'ha colat al New York Times. El bar Oliva, situat al sud de Madrid, prop del riu Mazanares, està regentat per un immigrant xinès, Xianwei Chen, arribat a Espanya l'any 1999, i exalta la dictadura franquista i el mateix Franco.

En entrar al bar, regentat per Chen des del 2010, es pot observar un cartell amb una cara del dictador espanyol on s'hi pot llegir: "¡Franco presente!". Al llarg del reportatge es destaca que la majoria de clients del bar, molts d'ells policies, asseguren sense cap mena de pudor que votaran Vox a les pròximes eleccions del pròxim 28 d'abril i que li recorden recurrentment al propietari que si Franco fos viu, "el mataria".

Precisament, els clients policies del bar, segons es detalla a l'article, entren al bar uniformats com si res, de fet, com si fos "el seu menjador". També en relació amb la policia, el bar llueix imatges de fins a 23 comandaments de la policia i l'exèrcit, tots entregats a l'establiment per part dels mateixos policies.

Chen, que l'any 2013 va decidir dedicar el seu bar al franquisme, declara a l'article que molts dels seus clients, provinents d'arreu de l'estat espanyol, són a Madrid per visitar el Valle de los Caídos. A més a més, l'article també assegura que el fill del propietari, de quatre anys, es diu ni més ni menys que Franco-Xi, en honor al dictador espanyol.