Un grup de manifestants s'han concentrat aquest vespre a Banyoles per celebrar la sentència del Tribunal d'Estrasburg i ho han fet cremant de nou retrats del Rei. Després que el Tribunal d'Estrasburg hagi condemnat a Espanya per la sentència imposada a dos joves que van cremar fotografies del monarca i hagi considerat que l'acció s'emmarca dins la llibertat d'expressió, diverses persones han decidit celebrar-ho concentrant-se davant l'Ajuntament amb copes de cava i tornant a cremar retrats del Rei.

Un centenar de persones de Banyoles s'han concentrat aquest dimarts a les vuit del vespre davant l'Ajuntament i han cremat fotos del rei Felip i d'altres membres de la família reial. També han fet un brindis per celebrar la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que s'ha conegut avui i que diu per unanimitat que cremar fotos del Rei és un acte de llibertat d'expressió. La convocatòria l'han fet entitats independentistes de la comarca del Pla de l'Estany i ha comptat amb la presència del banyolí Jaume Roure, un dels dos exonerats per la sentència del tribunal europeu, que ha llegit un manifest.

Crema de fotos del rei a Banyoles / ACN

Crema de fotos del rei a Banyoles / ACN

També ha agraït els suports rebuts i ha destacat la importància de la sentència perquè es demostra la vulneració de drets fonamentals per part de l'Estat espanyol. Tot i això també ha lamentat que la sentència hagi arribat després de tants anys (el fet jutjat va tenir lloc el 2007). Durant l'acte s'ha versionat la cançó de Mesclat 'El Rei vol corona'. L'ha interpretada el cantant del grup Germà Negre. Per cloure l'acte, que ha durat uns 30 minuts, els assistents han cremat les fotografies.