L'exmagistrat Baltasar Garzón, membre de l'equip internacional de la defensa de Julian Assange, ha augurat que el procés judicial que afecta a l'editor de Wikileaks no serà fàcil: "Auguro un procés llarg".

En una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio, ha explicat que Assange es troba en una presó britànica a l'espera que s'iniciï el procés d'extradició a petició dels EUA.

Preguntat per la reactivació de l'acusació de violació a Suècia, ha dit que els advocats d'Assange en aquest país "han dit que no és tan fàcil com es pretén, perquè va ser el ministeri Fiscal suec el que va arxivar" el cas.

Tot i així, ha subratllat que el seu defensat està "disposat a fer front a aquestes acusacions infundades" d'una forma en què es garanteixi la seva defensa, encara que ha opinat que darrere d'aquestes acusacions també hi ha els EUA.

Ha augurat que els EUA seguiran la mateixa estratègia a l'hora de demanar l'extradició que utilitza habitualment: anunciar un primer càrrec i anar-ne afegint d'altres, el que "pot derivar en penes més greus".