El president de Cs, Albert Rivera, i el del partit ultra Vox, Santiago Abascal, s'han embolicat avui en un ball de bastons quan no fa ni una setmana de l'acord entre el PP i les dues altres formacions de dretes per a la presidència del Parlament d'Andalusia. Les crítiques que ha comportat a Rivera el pacte amb els ultres han fet que avui fes unes declaracions equidistants. Abascal no ha dubtat a insultar-lo.

Tot ha començat quan Rivera ha dit en unes declaracions a Efe que la seva "prioritat" després de les eleccions municipals i autonòmiques espanyoles serà formar govern amb partits "constitucionalistes", i no ha inclòs en aquesta categoria ni Vox ni Podem, fent-ne una equiparació.

Abascal ha respost insultant el líder de Cs. "La teva obsessió per comparar-nos amb Podem et retrata. Canses, Albert Rivera. Et creus que ets Bismarck però veus un estranger i t'agenolles, petit Macron inflat de cosmopaletisme. Continua així. Jo prefereixo continuar sent un espanyol de poble, sense complexos", li ha deixat anar.

Rivera no ha respost a l'atac del líder de Vox.

Tot això passa quan l'acord entre el PP, Cs i Vox al Parlament andalús amenaça la candidatura de Manuel Valls a Barcelona, si el pacte s'estén al govern autonòmic.