Els afiliats al sindicat policial Jupol, majoritari en la policia espanyola, han cessat el secretari general, José María García Fernández, acusat d'irregularitats, segons ha informat Confilegal.

Al final, la decisió l'han presa els afiliats, enmig d'un clima tens al si del sindicat. García, sotsinspector del Cos Nacional de Policia, ha estat sancionat per la comissió d'una falta molt greu amb un any de suspensió de sou i feina pel secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz, arran d'una denúncia. Membres del fins ara comitè executiu del sindicat l'acusen de realitzar una gestió personalista, portar al sindicat a posicions extremistes i carregar als comptes despeses personals com entrades de cinema, roba, perfums i fàrmacs.

L'inici de les tensions internes va començar en una manifestació que el sindicat va convocar el 3 de març de l'any passat, on els policies es van concentrar per pressionar els diputats del Congrés perquè aprovessin una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per blindar l'equiparació salarial amb la de les policies autonòmiques, Ertzaintza i Mossos. Entre els concentrats es va repartir un fulletó que demanava als agents a fer una vaga encoberta, ja que els policies tenen prohibit aquest dret, i els recomanava demanar la baixa per malaltia. L'aturada no es va seguir i va ser un fracàs.

"Aquell dia vam donar una imatge lamentable tant de la policia com del sindicalisme, i alguns vam comprendre que Jupol s'havia escorat cap a postures molt allunyades del veritable objectiu amb el qual va néixer", assegura un exdirigent de Jupol.

Els policies afiliats al sindicat han aprovat el cessament de García, amb 3.049 vots a favor (el 63,8%), 1.706 vots en contra i 19 vots en blanc.