L'anunci del pacte de govern progressista a Tortosa entre Movem-PSC i ERC ha provocat la indignació de Junts, que fins ara governava a la ciutat. L'alcaldessa en funcions, Meritxell Roigé, ha criticat que socialistes i republicans no hagin detallat l'acord més enllà del repartiment de l'alcaldia entre Jordi Jordan (Movem-PSC) i Mar Lleixà (ERC). "La situació és surrealista, insòlita i incomprensible", ha qualificat. També ha repartit contra la CUP, que tot i que no formarà part del govern, hi donarà suport, motiu pel qual Roigé els ha titllat d'"escolanets" dels socialistes i "la crossa" d'un acord amb l'únic objectiu desbancar Junts del govern local. La CUP no s'ha quedat impassible i ha acusat Junts de tenir un "tarannà caciquil i autoritari" per menysprear qui no els ha votat. 

"No té precedents que a menys de 24 hores no s'hagin explicat els eixos programàtics, ni el programa de govern, ni les àrees, ni les regidories, ni que sigui per fer el paperot que ho tenen tot clar i tot tancat i tot treballat", ha assenyalat Roigé. L'alcaldessa en funcions ha reiterat que l'acord de govern entre Movem-PSC i ERC, amb el suport des de l'oposició de la CUP, és un "pacte de perdedors" perquè les quatre formacions polítiques que el formen han perdut suports. Ha recriminat "l'engany vil i a la cara" d'ERC, a qui ha acusat de tenir "obsessió" per treure-la de l'alcaldia. "Això marca per sempre", ha advertit. Als cupaires els ha instat a no fer un "xec en blanc" a socialistes i republicans, ja que "són tan rigorosos i tenen tants principis polítics i morals, i acostumen a donar moltes lliçons". En aquest sentit, ha augurat que en les pròximes eleccions, la CUP acabarà perdent "encara més vots" que en aquestes. 

La CUP defensa que el pacte amb Movem-PSC i ERC "no és un xec en blanc"

La CUP, en una compareixença posterior a la de Junts, ha insistit que el nou govern municipal de Tortosa és el fruit "l'expressió a les urnes" i que els seus partits sumen 5.851 vots, 428 vots més que els que ha aconseguit la formació encapçalada per Meritxell Roigé. En resposta a les crítiques de Junts, la CUP ha defensat que el pacte d'estabilitat no és "un xec en blanc" i que des de l'oposició vetllaran pel compliment dels eixos programàtics que han signat i que s'han d'anar concretant en accions. Els cupaires no estan participant en les negociacions del nou govern municipal ni el repartiment de regidories, però n'hauran de donar el vistiplau.

Així, la CUP ha presentat sis eixos programàtics que hauran de complir les polítiques i accions del nou govern municipal de Tortosa perquè mantinguin el seu suport al llarg dels quatre anys. Aquests inclouen les polítiques per la cohesió social, la municipalització de tots els serveis privatitzats, l'inici d'un procés de descarbonització del municipi, la fi dels "desequilibris entre barris de la ciutat", les polítiques d'habitatge, i incorporar el feminisme i l'antiracisme com a eixos transversals en totes les polítiques i accions que es facin des de l'Ajuntament. "Entenem que l'incompliment d'algun d'aquests objectius podria suposar trencar l'acord", han advertit.