El conseller de Salut, Manel Balcells, titlla de "revenja absolutament injusta" la investigació oberta a l'exconseller Josep Maria Argimon pel presumpte retard de la vacuna covid-19 a policies nacionals i guàrdies civils. En aquest sentit, Balcells remarca que tant Argimon com la resta de càrrecs del Departament de Salut que hi ha dins la causa van actuar "amb rigor i professionalitat" durant la pandèmia.

Balcells també assegura que la querella interposada pels sindicats policials, i que porta el jutjat d'instrucció 17 de Barcelona, és un "atac frontal" cap a ells que també s'estén al sistema sanitari. "Serem al seu costat donant-los suport, no només personal, emocional i institucional sinó també jurídic; ho considerem una revenja injusta com tantes d'altres dels darrers temps a casa nostra", ha afirmat.


Argimon, investigat pel cas de les vacunes als policies espanyols

L’exconseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha estat citat a declarar pel jutjat d'instrucció 17 de Barcelona com a investigat en el cas del suposat retard en les vacunes de la covid-19 a agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil. El magistrat ha acceptat la querella interposada pel sindicat del Cos Nacional de Policia, Justícia Policial (JUPOL) i per l'Associació de la Guàrdia Civil, Justícia Civil (JUCIL) contra quatre representants del departament de Salut, i, recentment, ampliada a Argimon.

Quan es va vacunar els policies nacionals i els guàrdies civils que treballen a Catalunya, Argimon era el secretari de Salut Pública, amb Alba Vergés al capdavant de la conselleria. Vergés ja ha estat investigada per aquests fets al Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC), però ha estat descartada la seva responsabilitat directa. No obstant això, el TSJC ha assenyalat que cal aclarir la responsabilitat directa de tot l'equip de Vergès.

La justícia investiga la cúpula de l'exconsellera Vergés

Qui també ha estat citat a declarar com a investigat és Marc Ramentol, exsecretari general de Salut i actual director general de Coordinació Interdepartamental. De moment, el magistrat no ha concretat la data de les declaracions. Concretament, se'ls imputen els delictes de prevaricació i d'actuar contra el dret dels treballadors.

Val a dir que el magistrat Fernando Criado ja va interrogar com a investigats Carmen Cabezas, actual secretària de Salut Pública i aleshores subdirectora general de Promoció de Salut, Sara Manjón, directora d'Organitzacions i Professionals del CatSalut, Xavier Rodríguez, director de Serveis del Departament i Adrià Comella, director del CatSalut.

Segons fonts judicials, en la seva declaració del 22 de juliol passat, van al·legar que cap d’ells tenia competències per decidir quin grup o col·lectiu s’havia de vacunar en cada moment, ja que només els corresponien labors executives, organitzatives i de logística.