El nou conseller de Salut, Manel Balcells, s'ha posat aquest dimarts al capdavant del Departament i ha reivindicat la feina del seu predecessor, Josep Maria Argimon, assegurant que continuarà la tasca feta fins ara, però "amb segell propi". "Aquest Departament és la joia del sistema del nostre país, l'hem de preservar de qualsevol conflicte partidista", ha apuntat durant l'acte de relleu de carteres. El nou conseller també ha assenyalat que ja té identificades les mancances i que ja sap què s'ha de fer per abordar-les. "Una altra cosa és si hi ha pressupost", ha avisat. Argimon i Balcells han mostrat una gran sintonia, malgrat el conflicte entre Junts per Catalunya i ERC. De fet, l'exconseller, ha assegurat que "el millor que li podia passar a Salut" és que Balcells sigui qui assumeixi el càrrec i ha detallat que comparteixen la visió de com s'ha d'enfortir el sistema de salut.

Per la seva banda, Balcells ha dit que és un traspàs "modèlic" i ha elogiat la feina d'Argimon, una de les cares més visibles de la pandèmia de la covid a Catalunya. El nou conseller ha subratllat que no farà "altra cosa que seguir i intensificar" la feina ja feta per l'equip anterior, encara que ha puntualitzat que prioritzaran temes i posaran el seu segell personal com a departament. El nou responsable de Salut, ha destacat la importància de la conselleria, apuntant que "una cosa és el pim pam polític i l'altra és la salut". Tot i això, Balcells ha aprofitat per recordar que qualsevol decisió futura està condicionada pels pressupostos del 2023. Finalment, el nou conseller ha destacat la importància de la salut pública, assegurant que continuarà lluitant "amb la complicitat de tothom". "Hi ha molta feina per fer i la farem amb tot l'impuls i les ganes", ha afegit. 

Una llarga trajectòria

Balcells (Ripoll, 1958) arriba al Departament de Salut amb la fase més greu de la covid superada. Llicenciat i Doctor en Medicina i Cirurgia, el nou conseller és especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i en Medicina de l'Educació Física i l'Esport. A més a més, és considerat un dels impulsors de la medicina de l'esport a Catalunya i va ser reconegut amb la medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari. Balcells ha estat director mèdic de l'hospital de Granollers i, del 2006 al 2010, va ocupar el càrrec de president executiu de Biocat. Fins ara, ha estat director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya, comissionat de salut de Leitat i president de la Fundació de Gestió de Sant Pau. També ha format part del consell de Govern del consorci sanitari de Terrassa i de l'Hospital del Mar. 

El nou conseller ja va estar al Departament de Salut durant el tripartit, amb Marina Geli com a consellera. El gener del 2004 va ser director d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el febrer del 2006 va ocupar el càrrec de secretari d'Estratègia i Coordinació. Més tard, durant un breu període, va assumir el càrrec de conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació l'any 2006. També ha estat regidor i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Granollers des del 1995 al 2004.