El grup municipal del PP de Badalona ha denunciat l'Ajuntament de la ciutat per un suposat delicte de desobediència després que avui els regidors de l'equip de govern decidissin obrir les oficines municipals plantant cara al jutge, que havia obligat a fer festa el consistori amb motiu del 12 d'Octubre. 

La denúncia l'ha rebuda el jutjat d'instrucció número 5 en funcions, que avui estava de guàrdia. Encara no hi ha investigats ni tampoc s'ha citat ningú. El jutge però ha obert la causa i ara tot just comença a investigar els fets.

La denúncia no canvia el procés obert al jutjat Contenciós-Administratiu número 14, que ha citat demà les dues parts, Ajuntament de Badalona i la Delegació del govern espanyol a Catalunya, per escoltar els arguments dels advocats. El jutge va prohibir dimarts que l'Ajuntament de Badalona pogués obrir i fer efectiu l'acord amb els sindicats que preveia canviar el 12 d'Octubre pel 9 de desembre com a jornada festiva als treballadors que no volguessin fer festa aquest dimecres.

El recurs de la Delegació del govern va provocar que el jutge prohibís obrir les oficines, però aquest matí l'Ajuntament ha decidit no acatar la decisió judicial. Han obert les oficines i han estripat una fotocòpia de la interlocutòria judicial. Han estat els mateixos regidors de l'equip de govern els que finalment han atès els ciutadans que han anat fer tràmits. Només han pogut fer instàncies i les cursaran a partir d'aquest dijous.

La denúncia

El Nacional ha tingut accés al text judicial en el qual el PP de Badalona denuncia l'Ajuntament per desobediència a l'autoritat, per destrucció d'un document públic en vigor, per l'obertura de l'establiment públic un dia festiu sense cobertura legal ni decret, per permetre l'accés a la instal·lació pública sense registre d'entrada ni control d'identitat en un dia inhàbil a efectes administratius, i per utiltizar un espai públic per realitzar apologia de desobediència a la llei, insumissió de les lleis i resolucions judicials de l'Estat.

El delicte de desobediència comporta penes d'inhabilitació entre els sis mesos i els dos anys, a part de la multa que dicti el jutge. Sis regidors de l'Ajuntament de Badalona s'exposen a que els investiguin per aquest delicte. Són els que avui han anat a l'Ajuntament a atendre els ciutadans i han obert les oficines desobeint l'ordre judicial. Són Oriol Lladó (ERC), José Téllez (GB), Agnès Rotger (ERC), Laia Sabater (GB), Fátima Taleb (GB) i Francesc Duran (GB).