Isabel Díaz Ayuso entra de ple al debat sobre la immigració. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha exigit al govern de Pedro Sánchez un pla capaç de "subministrar serveis públics i atenció" davant la "tremenda onada de persones que utilitza Canàries com a porta d'entrada" a Europa, en comptes d'enviar-los "a la nit" i "d'amagatons" a la península des de les Canàries. En una roda de premsa celebrada a Alcalá de Henares, Ayuso ha expressat la seva preocupació per la manca d'informació i col·laboració real entre les administracions autonòmiques i locals i l'executiu espanyol.

La dirigent madrilenya ha destacat que la immigració s'està tornant "insostenible" i ha afirmat que existeix la necessitat de conèixer "l'origen d'aquestes persones, quantes són, quines circumstàncies personals arrosseguen" per garantir una integració efectiva a la Comunitat de Madrid. Ayuso ha criticat durament la manca de col·laboració i coordinació amb el govern espanyol, i ha instat l'executiu liderat pel PSOE a abandonar la pràctica d'enviar els immigrants "de nit en avions d'amagat" cap a la península.

"Som conscients que aquesta és una situació molt delicada i que és vital abordar-la amb humanitat i sensibilitat. Per això necessitem un pla capaç de subministrar serveis públics i atenció. És imprescindible comptar amb informació tan precisa com sigui possible de la tremenda situació", ha afirmat Ayuso. La presidenta regional ha insistit especialment en la importància d'involucrar les comunitats autònomes i locals en la gestió de la crisi migratòria, ja que són "qui conviu directament amb les conseqüències" de l'arribada massiva de migrants.

En concret, Ayuso ha fet balanç de la situació d'Alcalá de Henares. En aquest municipi han arribat més de 1.200 persones, "una xifra que no para de créixer", i al centre d'acollida que ha disposat el govern espanol "ja s'han produït diverses batusses greus, incloses algunes protagonitzades per persones que ja han estat detingudes per la Policia Nacional", i també destaca que hi ha hagut "agressions sexuals a algunes dones del municipi, segons han denunciat". "Es produeixen baralles dins i fora del centre. S'ha detectat també un brot de sarna, del qual s'ha fet càrrec la Comunitat de Madrid per tractar a vuit immigrants, i evitar que es propagui als altres i, per tant, protegir-los. Falten recursos sanitaris en aquest centre", ha sostingut la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Pel que a aquesta instal·lació de més de 1.200 migrants a l'aquarterament Primo de Rivera a Alcalá de Henares, Ayuso ha denunciat la "manca de transparència i comunicació amb els veïns", i ha assegurat que "tenen dret a saber amb quines persones conviuen" ha expressat la seva preocupació per la imatge que això pugui transmetre de la ciutat als visitants.

El govern espanyol desmenteix les suposades agressions sexuals de migrants a Alcalá de Henares

El delegat del Govern a Madrid, Francisco Martín, ha negat aquesta tarda l'existència cap d'agressions sexuals comeses per migrants africans derivats des de les últimes setmanes de les Illes Canàries a la caserna Primo de Rivera d'Alcalá de Henares. Així ho ha indicat en roda de premsa després de la reunió mantinguda amb el conseller d'Interior, Carlos Novillo, sobre accés a la Serra, preguntat pels periodistes sobre les declaracions de la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, en les quals va parlar de denúncies d'"agressions sexuals a algunes dones del municipi".

Martín considera d'"extrema gravetat barrejar migració amb inseguretat". "El que va dir al presidenta no té res a veure amb la realitat, ni amb l'objectiva ni amb la subjectiva. Són nocius, generen alarma i van en contra de la convivència. No estan acreditats per les dades", ha postil·lat.