Hi ha persones que tenen el do de l'oportunitat i una d'aquestes és la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. La dirigent del PP ha deixat ben clares les seves prioritats com a política i com a dona i ha carregat contra la premsa internacional per, segons considera, parar més atenció al cas masclista que envolta Luis Rubiales que al boicot independentista a La Vuelta. En un missatge al seu compte de Twitter, Ayuso ha escrit el següent: "Que interessant que la premsa internacional s'ocupi de l'impresentable comportament de Rubiales, però ningú denunciï el boicot a La Vuelta Ciclista per part dels independentistes, que negocien amb Sánchez".

El cas Rubiales ha traspassat fronteres i la premsa internacional també ha carregat contra el president de la Real Federación Española de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, pel seu petó forçat a la jugadora Jenni Hermoso durant la celebració del Mundial femení el passat diumenge a Sidney. Diversos diaris internacionals recollien divendres la polèmica entorn l'actuació de Rubiales durant la final del Mundial. 

Pedro Rocha, que ha assumit el càrrec de president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), ha donat les instruccions per convocar una reunió extraordinària i urgent, precisament aquest dilluns, per avaluar la situació després que Luis Rubiales hagi estat suspès provisionalment per la FIFA aquest dissabte al migdia. En concret, es reunirà la Comissió de Presidents de Federacions d’Àmbit Autonòmic i Territorials. L’ordre del dia té dos punts: els precs i preguntes i l’anàlisi i avaluació de la situació actual i “avaluació de les decisions o actuacions a adoptar”. La federació va emetre dissabte un nou comunicat carregant contra la jugadora Jennifer Hermoso, però, cap a mitja tarda, el va esborrar de la seva pàgina web. En ell deia que Hermoso tergiversava la realitat i havia estat “abduïda” pel sindicat FUTPRO. Ayuso fa cas omís de tots aquests fets i creu que no és comparable la importància d'aquest cas amb el de La Vuelta.

Caos a La Vuelta

Una quinzena de ciclistes de La Vuelta a Espanya van punxar aquest diumenge a la tarda en el descens del coll d'Estenalles per la presència de xinxetes a la calçada. Entre els corredors afectats hi havia el belga Remco Evenepoel, guanyador de La Vuelta 2022, i el britànic Geraint Thomas. Els fets van tenir lloc pels voltants de les 15.30 hores, quan el pilot estava afrontant la baixada del coll d'Estenalles (870 metres), cap a Talamanca i Navarcles (Bages). Els ciclistes que van punxar van poder tornar al gran grup amb normalitat i sense complicacions. La presidenta madrilenya assenyala directament els independentistes.