La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha explicat en declaracions als mitjans que la Conselleria de Sanitat està estudiant la possibilitat de suprimir l'obligatorietat de la mascareta en espais exteriors. Tot i això, Ayuso adverteix que només "és una valoració i encara queda molt per saber".

"No hi ha pressa"

"Tant de bo arribi d'hora, però s'ha de fer amb seny. Fins ara, segur, ha sigut la millor eina contra el virus. Ens ha dotat de molt bons resultats així que no hi ha pressa, però és normal que molts ciutadans es comencin a impacientar", ha explicat als mitjans durant el congrés de gastronomia, Madrid Fusion. També ha recordat que a Madrid s'usa la mascareta des de "fa molt abans que fos imposada com obligatòria".

Segons la presidenta de la Comunitat de Madrid, "és normal que els ciutadans estiguin cansats, sobretot per la calor i veient que les xifres cada cop són millors". Tot i això, Ayuso ha argumentat que s'han de meditar les decisions i que les mascaretes a l'interior encara estan lluny de ser "voluntàries".

A Castella-la Manxa també

El president de Castella-la ManxaEmiliano García-Page, ha avançat que el seu govern plantejarà de forma imminent abordar la supressió de l'obligatorietat de portar mascareta en espais oberts, una cosa que pretén que cristal·litzi abans que acabi el mes de juny. Durant la seva intervenció en l'acte institucional del Dia de Castella-la Manxa, García-Page ha dit que en tot cas es tracta d'un extrem que vol afrontar "amb coherència nacional" i previ plantejament al govern espanyol de la mà de la resta d'autonomies.

Tot això perquè sigui una "decisió madura" a prendre en les setmanes vinents i abans que es compleixi un any de l'entrada en vigor de l'ús obligatori d'aquest material sanitari. Això és possible, ha apuntat, "gràcies a un procés de vacunació enormement positiu" que el fa ser "optimista". "El poble espanyol ha complert, la manera de ser que tenim, però ha complert com pocs a Europa. Sincerament, a les cases i fora d'elles. I això mereix dedicar-los un reconeixement", ha assenyalat.

La Covid sota control

El coronavirus a Catalunya continua sota control i en descens lent. Aquest dilluns, Salut ha notificat 440 nous positius i cap mort. En aquest context, el percentatge de vacunats amb una dosi ja supera el 36,6%. La situació als hospitals funciona com a indicador a tenir en compte per controlar la pressió que pugui rebre el sistema. Així, els ingressos hospitalaris i el nombre de pacients a l'UCI són dades per veure com evoluciona la pandèmia. Pel que fa als ingressos, pugen respecte als d'ahir. Salut n'ha notificat un total de 757 (25 més). Cal tenir en compte que els caps de setmana no es donen altes. El pic d'ingressos per coronavirus es va assolir el passat 24 de gener, amb 3.038. Els pacients d'UCI es mantenen igual que ahir, en 256.

Imatge principal: Isabel Díaz Ayuso amb mascareta. - EFE