La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat que està convençuda que "abans de marxar de vacances", el PSOE i Junts per Catalunya ho van deixar "tot tancat" per a la investidura de Pedro Sánchez. Així ho ha assegurat aquest dimarts a la festa de La Paloma, que se celebra a la capital madrilenya, on ha afirmat que "és tot una falsedat. No es pot negociar la independència ni la ruptura d'Espanya, ni continuar pagant la festa independentista. Les noves generacions no poden heretar un país desfet". Ayuso ha denunciat que Sánchez fa una política de "mercat d'interessos sense respecte per la sobirania nacional, l'estat de dret ni la igualtat dels espanyols davant la llei". La presidenta madrilenya ha reivindicat la victòria del PP a les eleccions generals del 23-J, i ha assegurat que "ha de parlar i fer un pas endavant com l'està fent, davant això que anomenen majoria de progrés que és un front d'interessos contra Espanya i ho negocien de manera oculta".

Critiques a Puigdemont

Díaz Ayuso ha carregat durament contra Pedro Sánchez pels pactes amb Junts, però també ho ha fet contra el president a l'exili, Carles Puigdemont. "Puja la subhasta, va dir fa poc un pròfug independentista que està insultant constantment al president del govern espanyol cada vegada que pot", ha sentenciat Ayuso en referència a una piulada de Puigdemont on assegurava que "encarar una negociació a través de declaracions públiques no és la nostra opció", i a més advertia que a mesura s'acosta el 17 d'agost, "creix el nerviosisme i puja la subhasta". 

La dirigent popular ha criticat que ningú està pensant en Espanya. "Estan a haver-hi com a pesca allò seu, perquè no tindran mai davant un govern tan feble com aquest. Davant un govern tan feble on les minories es fan fortes", ha indicat. A més, també ha exigit a Pedro Sánchez que sigui clar sobre la independència per a Catalunya, el País Basc i Navarra. "Si és que no, a què ve tot això, per què s'està alimentant aquest camí a cap lloc? Entre la bateria de dubtes que ha deixat a Sánchez, també ha inclòs si es decidirà al final que hi hagi un referèndum d'autodeterminació a Catalunya, sí o no? Es concedirà l'amnistia a tots els presos condemnats pel cop d'estat a Catalunya sí o no?"; es condonarà el deute que han generat els independentistes de més de 70.000 milions d'euros a costa de l'esforç de tots els espanyols, sí o no?". 

Les negociacions del PP

Ayuso ha deixat clar la seva opinió sobre les negociacions que ha de fer el seu partit, així doncs, ha assegurat que haurà de parlar amb els grups polítics "que no busquin cap ruptura amb Espanya, ni en contra de la sobirania de tots els espanyols". A més, Ayuso assenyala que moltes vegades es retreu al candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Alberto Núñez Feijóo, que no li donen els vots mentre que, segons el seu parer, ningú ho fa amb Sánchez, que "negocia a l'esquena" de tots. Segons Ayuso, l'actual govern espanyol et diu "amb un paper a la mà que és seu, que no privatitzarà les autovies. Un govern on tot s'ha fet mentida i on només hi ha un mercat d'interessos. Tant de bo Feijóo pugui fer algun pas endavant i sortir d'aquest disbarat", ha apuntat.

Sobre els noms per dirigir el PP, tant al Congrés com el Senat, ha confessat que "se li escapa completament" perquè és una decisió de la direcció nacional i del president del PP. Tot i que, ha defensat que el partit que ha guanyat les eleccions "amb una àmplia majoria en els grups minoritaris", hauria de presidir les dues cambres legislatives.