La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha estat una de les primeres figures del Partit Popular a pronunciar-se sobre la decisió de no dimitir de Pedro Sánchez. Com era previsible, la presidenta madrilenya ha carregat contra el socialista, a qui ja ha acusat de voler exercir "el poder sense control, sense contrapesos". Ayuso ha considerat que tot plegat és un "desvergonyiment absolut", el qual representa la decadència política. 

🔴 Pedro Sánchez decideix no dimitir, DIRECTE | Reaccions i última hora

🔴 Pedro Sánchez continua com a president del govern espanyol

🔴 Així ha estat el discurs de Pedro Sánchez per anunciar que no dimiteix | VÍDEO

"Ara comencem una etapa molt més dura, si cap, per a tot aquell que suposi un contrapès a aquest govern que no coneix els límits", ha assegurat Ayuso, qui ha afegit: "El govern espanyol sota la màxima o amb mi o contra mi i això en què ha estat. Jo crec que hauria de donar menys discursos sense periodistes i potser més rodes de premsa amb preguntes per donar explicacions". 

La cap de l'Executiu madrileny s'ha pronunciat davant els mitjans abans que ho hagi fet el líder del seu partit, Alberto Núñez Feijóo. Per la seva banda, Ayuso ha sostingut que la decisió de Sánchez és la que esperava. "Per mi no ha sigut cap sorpresa, ja vaig dir que el president estava aprofitant cinc dies per veure com atacava als jutges, als partits polítics i a la premsa independent", ha sentenciat. Per la presidenta madrilenya, no hi havia cap opció que Sánchez dimitís tenint en compte que viu "amb quatre palaus, dos falcons, un puma i mil assessors" i "total impunitat". 

Almeida també es pronuncia

L'alcalde de Madrid, José Luis Rodríguez Almeida, també s'ha posicionat respecte a l'esperat anunci de Sánchez. L'alcalde de la capital espanyola ha afirmat a través de les xarxes socials que el president espanyol no marxa "ni amb aigua calenta". De fet, Almeida acompanya aquestes paraules amb un vídeo seu de fa uns dies en què pronosticava que el socialista no dimitiria. 

Altres dirigents populars s'han situat en la mateixa línia. Per exemple, l'alcaldessa popular de València, María José Catalá, ha afirmat que Sánchez pretén que els drets i les llibertats democràtiques a Espanya "es vegin minvades". L'alcaldessa ha considerat "molt preocupant" l'anunci del president d'un "punt i a part", cosa que, a parer seu, ve a donar cobertura a una sèrie de "mesures excepcionals per acabar amb el contrapoder democràtic". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!