Com si els nens catalans fossin refugiats. Aquest dilluns, Isabel Díaz Ayuso ha tornat a agafar la bandera de l'educació en castellà. Aprofitant el cas de l'alumne de P5 de Canet de Mar, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha denunciat els casos d'"assetjament" a Catalunya i ha ofert la seva terra per a acollir aquests infants. Si així ho volen, ha assegurat la lideressa conservadora, podran ser escolaritzats immediatament en escoles madrilenyes. Altres dirigents del PP i Ciutadans, així com la premsa capitalina, han denunciat que es viu un "apartheid lingüístic" a Catalunya.

En declaracions als mitjans de comunicació des de Rascafría, on ha presentat un pla d'inclemències hivernals, Isabel Díaz Ayuso ha denunciat que s'estigui negant "a molts nens, no només a Catalunya, el seu dret constitucional a rebre la seva educació en espanyol". La presidenta madrilenya ha anat més enllà que els tribunals, assegurant que hauria de ser "al cent per cent" en castellà, "perquè així ho recull la Constitució", i no el 25% que ha imposat cautelarment el TSJC a l'Escola Turó del Drac de Canet de Mar.

 

En aquest context, la dirigent madrilenya ha ofert l'acollida a aquests alumnes: "Qualsevol nen, qualsevol escolar que a Espanya sigui assetjat perquè vol seguir estudiant en espanyol, que és el seu dret constitucional, sigui a Catalunya, València, les Balears, Navarra, el País Basc o a qualsevol altre racó d'Espanya, que sàpiga que si així volen poden ser immediatament acollits a escoles de la Comunitat de Madrid". Malgrat això, Ayuso ha admès no és la solució i que seria "donar ales als independentistes que el que prefereixen és que marxin de Catalunya els espanyols que no volen que els segrestin el seu país per la porta de darrere".

"Apartheid lingüístic"

La qüestió està tornant a inflamar la política española. Divendres passat, el president del Partit Popular , Pablo Casado, va arribar a denunciar "un 'apartheid' lingüístic a Catalunya". El cap de l'oposició va criticar que "avui a Espanya estem patint un cas terrible de segregació lingüística a un nen de 5 anys". I reblava: "Jo tinc una filla de 9 anys i un fill de 7 anys i no puc entendre com el Govern de Catalunya està assenyalant i perseguint un nen de 5 anys perquè la seva família vulgui que se li ensenyi en espanyol". En la mateixa línia s'ha pronunciat aquest cap de setmana Inés Arrimadas, líder de Ciutadans: “El que està passant a Canet de Mar és el més semblant a un apartheid i a un règim totalitari que tenim la vergonya de patir a Espanya, amb un govern espanyol ajupint el cap i traient importància a l’assumpte”.