El conflicte candent entre PSOE i Podemos ha tornat a fer-se veure aquest dimecres al Congrés dels Diputats. Instants després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés que destinarà 4.000 milions d’euros per finançar 43.000 habitatges més per a lloguer assequible, la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha sortit al contraatac. La també secretària general de Podemos ha acusat el PSOE de fer anuncis “pre-electorals” i ha assenyalat que aquests només es poden complir gràcies a la pressió que els morats exerceixen al Consell de Ministres.

“Tothom ha vist què ha passat en aquesta legislatura; Podemos ha hagut de fer servir tota la seva influència política aquests darrers tres anys perquè avui tinguem la primera llei d’habitatge”, ha manifestat Belarra en una piulada. La líder de Podemos ha escrit aquest missatge a Twitter des del seu escó, mentre Sánchez encara estava compareixent des del faristol de la cambra baixa. Minuts més tard, la ministra ha sortit als passadissos del Congrés per llançar encara més llenya al foc.

 

 

Podemos aviva el conflicte amb el PSOE i l’acusa ara “d’electoralisme” per l’habitatge

S’ha queixat, en declaracions als periodistes, que el PSOE no havia avisat Podemos que aquest dimecres el president espanyol faria aquest anunci. En aquest sentit, ha lamentat que l’anunci s’hagi fet a les proximitats d’unes eleccions autonòmiques i municipals, i no durant els tres anys anteriors de legislatura. És més, fonts de Podemos han assenyalat també que la branca morada del Consell de Ministres “fa tres anys que intenta convèncer” els socialistes “del drama que representa per la gent els preus dels lloguers”.

43.000 nous habitatges

Pedro Sánchez ha informat aquest dimecres que el seu govern destinarà 4.000 milions d'euros per finançar uns altres 43.000 habitatges, que aniran destinats a lloguers assequibles. L'objectiu, ha dit el cap de l’executiu espanyol, és portar al 20% l'oferta de la demanda d'habitatge públic, davant el 3% anual. Durant una compareixença a petició pròpia, ha assenyalat que aquests 43.000 habitatges es complementaran als 50.000 immobles mobilitzats de la Sareb.

El conflicte entre PSOE i Podemos, traslladat al Congrés

Es tracta d’una setmana en la qual el conflicte constant entre els dos socis del govern espanyol s’acabarà fent més que evident al Congrés dels Diputats. La primera prova va ser aquest dimarts, quan PSOE i Podemos es van boicotejar els uns als altres durant la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya, i això va provocar que només es convoquessin dues persones per a comparèixer: José Manuel Villarejo i Higini Cierco. Aquest dimecres han aparegut els retrets per l’habitatge, mentre que es preveu que hi hagi encara més dards aquest dijous, quan el PSOE reformarà —del bracet del PP— la llei del ‘només sí és sí’, sense l’aval de Podemos i del Ministeri d’Igualtat, l’impulsor original de la norma.