El candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha advertit aquest dijous Cs que "qualsevol acord programàtic o de govern amb Vox" seria "un error polític i una incongruència moral" i "incompatible amb els valors europeus". Valls ha assegurat que ell no treballarà "amb populistes d'esquerres, separatistes i els ultres de la dreta més reaccionària" i que no acceptarà a la seva plataforma "ningú que doni legitimitat a aquests grups radicals". 

En un comunicat després que Vox hagi entrat a la Mesa del Parlament andalús, Valls ha defensat el programa de govern acordat a Andalusia pel PP i Cs perquè, segons ell, "porta clarament la marca progressista de Ciutadans" i "no planteja una amenaça contra l'autonomia" ni "té res a veure amb les propostes de Vox". Amb tot, ha reiterat la necessitat que el PSOE s'abstingui per "deixar governar el PP i Cs" i ha afegit que "és millor perdre vots o fins i tot el govern" que "trair els valors democràtics".

En el comunicat, Valls ha defensat que ell és un "candidat independent" i ha expressat la seva oposició a l'extrema dreta que representa Vox. "La irrupció de la ultradreta a les institucions, tot i que respongui al resultat de les urnes, és una mala notícia per a Espanya i per a Europa", ha dit. 

Tot i això, i en relació amb Andalusia, Valls diu que cal "esperar i analitzar l'escenari que surti del diàleg polític" actual per a la formació de govern. I si bé ha felicitat Cs per haver aconseguit la presidència de la cambra andalusa, ha avisat el partit que fer un acord de govern amb Vox o un pacte programàtic seria "trair les pròpies conviccions".