L'eurodiputada de la França Insubmisa Manon Aubry ha exigit públicament que es respectin els drets dels eurodiputats de Junts en el procediment d'aixecament de la immunitat i ha advertit l'eurodiputat del PP Esteban González Pons que si no se segueixen les normes d'aquest tràmit, la seva legitimitat i la imparcialitat de la decisió final podria quedar "tacada per un dubte insuportable".

Aubry, que forma part de la comissió d'Afers Jurídics que estudia el suplicatori, ha denunciat que ahir González Pons va violar les normes sobre la confidencialitat del procediment, que va donar informació a la premsa sobre els debats que es van produir a la vista en què van comparèixer Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i que va fer declaracions sobre el que, "segons ell", és el parer de la majoria.

L'eurodiputada adverteix a través de la nota que ha fet pública en el seu compte de Twitter que en el debat d'aixecament de la immunitat es plantegen qüestions greus per al Parlament, per a Espanya, per a Catalunya i per a milions de ciutadans. "La comissió d'Afers Jurídics i els seus membres han de donar prova del més gran rigor en conduir aquest debat i evitar qualsevol interferència política", adverteix.

Aquest matí, els tres eurodiputats catalans han fet arribar una protesta formal davant dels lletrats i el secretariat de la comissió denunciant l'actitud de González Pons i demanant si hi ha hagut algun canvi en la norma de confidencialitat dels debats de suplicatori.

L'eurodiputat del PP va abandonar la reunió de la comissió poc abans d'acabar la sessió i quan els tres eurodiputats de Junts ja havien acabat les seves intervencions, i va assegurar als periodistes que esperaven fora que el parer majoritari a la comissió està a favor del suplicatori. González Pons va admetre que s'havia parlat durant el debat sobre la sentència del Tribunal d'Apel·lacions de Brussel·les que va rebutjar definitivament l'euroordre contra el conseller Lluís Puig per considerar que el Tribunal Suprem no és competent per seguir aquest cas.

 

A la imatge principal, Carles Puigdemont i el seu advocat, Gonzalo Boye, a l'Eurocambra