La contundència del portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, a l'hora de replicar el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, aquesta tarda al ple del Parlament ha provocat els retrets del portaveu de JxCat, Eduard Pujol, que l'ha titllat de "faltón" i li ha aconsellat que "vagi al Club de la Comèdia". Les paraules de Pujol han provocat la resposta dels grups de l'oposició.

"Vostè no sap què vol dir respecte", ha retret Pujol a Carrizosa assegurant que ni respecta als diputats ni als consellers ni al president. "És la seva especialitat, no respectar. D’aquesta manera no anem bé. Això no pot ser una taverna a les quatre de la matinada", ha denunciat.

La rèplica no ha agradat gens ni mica al portaveu de Ciutadans. "M'ha dit faltón. Jo respecto molt tothom, però en un Parlament on s'ha faltat a la democràcia, em sembla senzillament un deliri. Nosaltres no hem faltat el respecte a ningú", ha assegurat tot aconsellant que als independentistes que respectin les normes del Parlament. 

La diputada socialista Marta Moreta, que ha intervingut tot seguit, ha demanat que aquest respecte també sigui present a les intervencions dels diputats independentistes, i ha recordat les paraules que ha dirigit al matí el president Quim Torra al líder del PSC, Miquel Iceta: "Dir que regalima cinisme per les escales del Parlament, penso que realment no és tractar les persones com es mereixen". "Hem perdut l'oportunitat d'humanitzar-nos. Jo em sento molt humana i molt empàtica i mai a la vida se m'acudiria tractar les persones com ha fet vostè", ha afegit.

Des del grup dels Comuns, Joan Josep Nuet també ha admès que tampoc a ell li han agradat algunes de les intervencions que ha escoltat. "La crispació és la porta d'entrada a la irracionalitat, que és la que justifica la repressió, i de repressió no en volem ni la necessitem. Per tant, no passaran", ha reblat.

La darrera a referir-s'hi ha estat la popular Andrea Levy. "A vostè no és que no li agradi com s'expressen els diputats, és que no li agrada que s'expressin. Vol anar en contra de la dissindència política a aquest Parlament. Aquí tothom té dret a expressar-se sense que vostè vingui a renyir-nos. Compte amb les formes i aquest totalitarisme que ensenya la poteta", ha assegurat.

Pujol ha pres la paraula per al·lusions per advertir Levy: "L'amenaça que vostès usen a aquesta Cambra no la usaré mai".