Gonzalo Boye, advocat dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra, ha denunciat avui que s'ha "mentit molt" per intentar incriminar-lo en un cas de suposat blanqueig de capital; ha assegurat que no ha comès cap delicte i que té proves per demostrar-ho.

Boye ha hagut de comparèixer aquest matí davant de la titular del jutjat central número 3 de l'Audiència Nacional, Maria Tardón, que investiga aquest suposat delicte de blanqueig de capitals en què està involucrat un antic client del seu despatx conegut com a Sito Miñanco.

Abús d'autoritat

L'advocat ha assegurat que quan acabi la instrucció i hagi ventilat qualsevol dubte sobre la seva participació en aquest suposat delicte prendrà les mesures legals oportunes per saber "si s'ha comès algun abús d'autoritat o negligència en aquest procediment" i evitar d'aquesta manera "que en el futur cap advocat no sigui perseguit simplement per exercir la seva professió".

Boye, que ha negat nombroses cops aquestes acusacions i les ha atribuït a guerra bruta policial, estava citat avui a l'Audiència perquè la jutgessa li comuniqués el processament en aquest cas, junt amb 45 persones més.

L'acusació es fonamenta en les declaracions a la policia d'un suposat confindent que estava empresonat i que tot seguit va ser posat en llibertat.

La jutge acusa Boye i dos lletrats més de dissenyar i confeccionar els documents dins de l'operació de blanqueig i presentar-los sabent que eren falsos.

L'advocat ha assegurat que en aquest cas només han fet la feina que com a defensors els corresponia segons fixa l'Estatut General de l'Advocacia Espanyola i reforça la Llei de Prevenció del Blanqueig.

Advocat de Puigdemont

El despatx de Boye ha estat clau en la major part dels procediments seguits contra els polítics independentistes exiliats i el pols a l'Estat espanyol des de l'estranger, així com en els procediments seguits contra el president Quim Torra o la candidata de JxCat a la Generalitat, Laura Borràs.

Precisament, aquest matí ha rebut el suport a l'Audiència de dos pesos pesats de JxCat com el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i el vicepresident de JxCat, Josep Rius.