Un dels autors de l'atac feixista de Manresa reingressarà a la presó aquest dimecres, segons avança Nació Digital. Aquest ultra, Raúl Macià, va ser el líder del grup espanyolista que va deixar set independentistes ferits el passat 30 de juliol mentre intentaven treure una estelada de la plaça Onze de setembre de la ciutat.

Macià, que compleix una condemna de set anys per delictes de tràfic de drogues i de robatori amb arma de foc, reingressarà a la presó de Lledoners perquè se li ha anul·lat el tercer grau del que fins ara gaudia, tot i que no se sap si ha estat Serveis Penitenciaris o la fiscalia qui n'ha demanat l'anul·lació. 

Aquesta serà el tercer cop que se li retira el tercer grau a Macià i ha de tornar a la presó. Tots tres cops relacionats amb faltes o delictes de tipus ideològic. El primer cop va ser per arrencar un rètol a Sallent i la segona per intentar sabotejar una marxa de torxes a Balsareny. 

A part del reingrés, l'Ajuntament de Manresa va preguntar al jutjat si podien investigar si era un delicte arrencar una estelada que havia estat col·locada per decisió del ple municipal.

A Lledoners, però lluny dels presos

Macià tornarà a la presó de Lledoners, però no ho farà al mateix mòdul que els presos polítics, segons ha pogut confirmar Nació Digital. De fet, Macià serà internat al mòdul de presos amb delictes amb violència mentre que els presos es troben al mòdul de presos no violents.