El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat mantenir el tancament perimetral i el toc de queda (de 22h a 06h) per Setmana Santa. Així ho han decidit aquest dijous en la reunió de la Comissió de Salut, que serà ratificat pel pròxim Consell Interterritorial el dimecres vinent.

Aquest acord arriba després que ahir el Consell Interterritorial de Sanitat acabés sense acord per la pretensió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), d'obrir les fronteres durant les festes.

El document que han pactat inclou com a recomanació desaconsellar expressament la celebració de trobades socials en domicilis o "altres espais tancats amb no convivents". A més, "es considera pertinent fer una campanya institucional per evitar el relaxament de comportaments sota el lema 'No salvem setmanes, salvem vides'".

El mateix document assenyala i així s'ha acordat que no se celebraran esdeveniments massius que impliquin aglomeració o concentració. I, que en concret els esdeveniments en espais tancats seguiran les normes d'aforament i altres mesures establertes, segons el nivell d'alerta de cada comunitat autònoma.

A nivell de mobilitat, aquesta es mantindrà restringida pel tancament perimetral de totes les comunitats autònomes "tret de les excepcions regulades en l'Estat d'Alarma".

Residències

Pel que fa a les residències, el document elaborat indica que "s'ha d'informar els residents, treballadors i familiars que, encara que existeix un risc significativament menor de patir Covid-19 després de la vacunació, el risc no desapareix per complet ja que la vacuna no garanteix una protecció total a totes les persones vacunades".

Respecte a les visites, sortides i ingressos "es flexibilitzarà el règim de visites i sortides després d'una valoració individualitzada de cada resident i de cada centre residencial" i "la ubicació i organització de les visites, la seva supervisió o no, i el nombre de visitants, així com l'organització i durada de les sortides, es planificarà per part de l'autoritat competent garantint sempre les mesures de prevenció adequades".

En els nous ingressos, es garantirà la vacunació amb prou anterioritat i en aquells amb ingrés urgent s'extremaran les mesures de precaució fins a completar la pauta de vacunació.