Des de primera hora d’aquest dimecres la Policia Nacional, sota la batuta de la UDEF, està duent a terme una operació policial contra la corrupció contra diversos càrrecs electes, tècnics i responsables d’entitats de la ciutat de Sitges, al Garraf. Agents de la Policia Nacional han accedit en diverses dependències municipals i habitatges i han detingut onze de les tretze persones investigades i imputades pel jutjat número 8 de Vilanova i la Geltrú, que ha dirigit la investigació.

Els onze detinguts, entre ells l’alcaldessa, Aurora Carbonell, d’Esquerra, han estat traslladats a la comissaria de la Verneda, a Barcelona, on han estat interrogats en presència dels seus advocats. Entre els detinguts, més enllà de l’alcaldessa, hi ha també altres regidors, tècnics municipals de l’Ajuntament de Sitges i persones relacionades amb les cooperatives i entitats que, presumptament, van rebre les subvencions fraudulentes que investiga la Policia Nacional.

 

La majoria dels detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs a l’espera de ser citats pel jutjat de Vilanova i la Geltrú. Quatre d’ells, però, passaran la nit a la comissaria i està previst que siguin entregats al jutge aquest dijous o divendres. Entre les quatre persones que hauran de passar les hores vinents a la comissaria hi ha l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell. La família de la republicana ja s’han acostat fins a la comissaria per entregar una bossa de roba a l’alcaldessa. 

L'actual alcaldessa, que acaba de renovar el càrrec, va liderar el govern municipal a l'etapa 2019-2023 amb el suport del Grup Independent i de Guanyem Sitges (una coalició de la CUP i els comuns), que es troba dins del període que investiga el jutjat d'Instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú. Durant els anys 2015 i 2017 el govern municipal va estar en mans de CiU, amb l'alcalde Forns —qui no consta que hagi estat arrestat avui.

Operació anticorrupció

Tot i que no s’han conegut gaires detalls de l’operació policial que ha explotat avui, la Policia els acusa dels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental en l’adjudicació de subvencions i contractes menors en els dos passats mandats, entre 2017 i 2022. S’investiga l’actuació de l’Ajuntament de Sitges respecte a la Taula del Tercer Sector Sitges-Garraf i una cooperativa.

Entre els espais escorcollats a l’Ajuntament hi ha l’Àrea de Promoció i Territori, situada en un edifici a la zona de Pruelles, i també el Departament d’Informàtica, al carrer Nou. Agents de la Policia Nacional, alguns de paisà i altres uniformats, han entrat també al migdia a l'edifici central del consistori, on ha estat detinguda formalment l'alcaldessa Carbonell.